بررسی تاثیر مدیریت های تلفیقی علف هرز انگلی سس (Cuscuta campestris) بر برخی صفات مورفولوژیک نخود

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: ششمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED06_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیاوش شمسی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

عادل دباغ محمدی نسب

عضو هییت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

روح اله امینی

عضو هییت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

چکیده

در راستای ارزیابی اثر تیمارهای مدیریت تلفیقی علف هرز انگلی سس بر برخی پارامترهای رشدی نخود، یک تحقیق مزرعه ای در مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در سال 1393 انجام شد. این مطالعه بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با 8 تیمار و 3 تکرار انجام شد. هشت ترکیب تیماری مختلف شامل تلفیق علف کش تریفلورالین (2لیتر/ هکتار) + مالچ کلش گندم، مالچ کلش گندم + علف کش گلیفوزیت750 گرم ماده موثره در هکتار، دور آبیاری 15 روز + نفتالین استیک اسید، کاربرد علفکش کلرتال دی متیل + دور آبیاری 15 روز، خاک ورزی + مالچ کلش گندم، کاربرد علف کش کلرتال دی متیل (10 کیلوگرم/ هکتار)، کاربرد علف کش تریفلورالین (2 لیتر/ هکتار)، مالچ کلش گندم + دور آبیاری 15 روز مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این آزمایش تاثیر علف هرز انگلی سس بر تعداد شاخه و تعداد برگ در بوته و ارتفاع بوته معنی دار بود. صفات تعداد شاخه و تعداد برگ در بوته و ارتفاع بوته به تناسب افزایش مقدار آلودگی به علف هرز انگلی سس کاهش یافتند. تیمار کاربرد علف کش گلیفوزیت به همراه مالچ کلش گندم بیشترین ارتفاع بوته را داشت. بیشترین تعداد برگ و شاخه در هر بوته در تیمار کاربرد علف کش داکتال به همراه دور آبیاری 15 روز و تیمار کاربرد علف کش گلیفوزیت به همراه مالچ کلش گندم به دست آمد که کمترین آلودگی را به علف هرز سس داشت که با توجه به عملکرد نخود در این تیمارها می توان گفت از تیمارهای تلفیقی مناسب برای کنترل علف هرز سس می باشد.

کلیدواژه ها

انگل سس، خاک ورزی، دور آبیاری، مالچ، نخود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.