تاثیر روش های مدیریت علف های هرز بر صفات رشدی و عملکرد ذرت دانه ای (Zea mays L.)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: ششمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED06_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی عبدی

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

روح الله امینی

عضو هییت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

عادل دباغ محمدی نسب

عضو هییت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

چکیده

به منظور ارزیابی روش های مختلف مدیریت علف های هرز در ذرت دانه ای (سینگل کراس 704)، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 11 تیمار و 3 تکرار در سال زراعی 93-1392 در شهرستان روانسر- کرمانشاه به اجرا شد. تیمارهای آزمایش روش های مختلف مدیریت علف های هرز شامل کاربرد علفکش (نیکوسولفورون) + کولتیواتور، کشت مخلوط نخود، کولتیواتور در دو مرحله، کاربرد مالچ 2/3 در پاییز و 1/3 در بهار، کاربرد مالچ 1/3 در پاییز و 2/3 در بهار، ماشک گل خوشه ای + کولتیواتور، ماشک گل خوشه ای + کشت مخلوط نخود، کاربرد مخلوط (توفوردی و ام سی پی آ) + کولتیواتور، کاربرد (گلیفوسیت) + کشت مخلوط نخود، وجین دستی و تیمار آلوده به علف هرز در کل دوره رشد بودند. نتایج بدست آمده اختلاف معنی داری را در بین تیمارها نشان داد. در این بین تیمارهای کنترل (وجین کل دوره)، کاربرد مخلوط (توفوردی و ام سی پی آ) + کولتیواتور و کاربرد کولتیواتور در دو مرحله به ترتیب دارای بیشترین شاخص کلروفیل، ارتفاع بوته، عملکرد دانه بودند و همچنین کمترین روز تا تاسل دهی ذرت مربوط به این تیمارها بود. تیمارهای بدون وجین، افزودن مالچ کلش گندم 2/3 در پاییز و 1/3 در بهار و کشت مخلوط نخود، ماشک گل خوشه ای + کشت مخلوط نخود دارای کمترین شاخص کلروفیل، ارتفاع بوته، عملکرد دانه و بیشترین روز تا تاسل دهی بودند.

کلیدواژه ها

ذرت، علف های هرز، مدیریت تلفیقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.