تبیین نقش مناسبات قومی و مذهبی در امنیت پایدار مناطق مرزی مطالعه موردی: سیستان و بلوچستان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نهمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران و اولین همایش انجمن جغرافیا و برنامه ریزی مناطق مرزی ایران
  • کد COI اختصاصی: GEOPOLITICS09_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 715
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میرنجف موسوی

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه ارومیه

فاطمه سادات کهکی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی آمایش سرزمین، دانشگاه ارومیه،

مصطفی کیانی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی آمایش سرزمین، دانشگاه ارومیه

چکیده

هدف پژوهش حاضر تبیین نقش مناسبات قومی و مذهبی در امنیت پایدار مناطق مرزی استان سیستان و بلوچستان می- باشد. نوع تحقیق کاربردی و روش پژوهش توصیفی و تحلیلی می باشد. روش انجام این تحقیق در بخش نظری، کتابخانه ای و در بخش عملی، پیمایشی می باشد. در روش اسنادی از فیش، اسناد، مقالات و سا یت ها ی مرتبط و در شیوه میدانی از پرسشنامه و همچنین مصاحبه با مردم محلی به عنوان ابزار کمکی استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق، مردم محلی و شاغلان بخش خصوصی و دولتی و دانشجویان در بین اقلیت های قومی بلوچ و سیستانی تشیع و تسنن در استان سیستان و بلوچستان بودند که سه شهر زاهدان و زابل و سرباز به عنوان نمونه انتخاب شدند. حجم نمونه 200 نفر انتخاب شد. متغیرهای تحقیق سوالات پرسشنامه شامل 13 متغیر برای مولفه قومیت و 13 متغیر برای مولفه مذهب است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج حاصل از تخمین استاندارد مدلساز ی معادلات ساختار ی نشان داد مناسبات قومی به میزان 0.80 و مناسبات مذهبی 0.76 در تامین امنیت پای دار استان س یستان و بلوچستان تاثیرگذار است. و خروجی y-model روابط بین مناسبات قومی و مذهبی را در سطح 0.97 درصد تایید کرد. نتایج حاصل ازآزمون t نشان داد که مناسبات قومی 14.24 و مذهبی 10.99 هر دو بزرگتر از 1.96 میباشند؛ در نتیجه معناداری قوی میان مناسبات قومی و مناسبات مذهبی در تامین امنیت پایدار وجود دارد.

کلیدواژه ها

قومیت، امنیت، امنیت پایدار، سیستان و بلوچستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.