استفاده از روشهای میکروتیتر و الکتروفورز برای تعیین عامل مقاومت در جمعیت های مختلف Tetranychus urticae Koch در برابر کنه کش بی فنترین
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,369
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCANR03_048
تاریخ نمایه سازی: 7 تیر 1388
چکیده مقاله:
کنه تار عنکبوتی ، (Acari: Tetranychiidae) Tetranychus urticae، آفتی همه جائی و پلی فاژ می باشد که سالیانه خسارات زیادی به مزارع و باغات وارد می سازد. در 25 سال اخیر کنترل این آفت در اغلب جاها تنها بر اساس استفاده از آفت کش ها بوده و به جای مدیریت تلفیقی آفات استفاده وسیع از آفت کش های با طیف وسیع در برابر این آفت ترجیح داده شده است که اغلب سبب مقاومت در این آفت شده اند. 9 جمعیت FET , MAN, SEL, TIR,SER, DEN,TIM,PAM,ERF جمع آوری شده از گیاهان پنبه سم پاشی شده با کنه کش بی فنترین 95 % و یک جمعیت حساس استاندارد (GSS) مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه کنه های بالغ ماده بارور هر جمعیت به طور جداگانه هموژنایز شده و سپس با استفاده از روش های میکروتیتر (استفاده از μlit 50 بافر 0.2 مولار فسفات و تریتون X-100 در داخل ظروف میکروتیتر) و روش الکتروفورز (با استفاده از ژل های پلی آکریل آمیدبا غلظت 7.5%) مورد بررسی قرار گرفتند و میزان فعالیت آنزیمی آنها تعیین گردید. این آزمایشات در 10 تکرار انجام شد. تجزیه نتایج نشان داد که بالاترین فعالیت استرازی مربوط یه جمعیت های PAM و URF بود و پایینترین فعالیت استراز ها در جمعیت حساس GSS مشاهده شد. این تحقیق نشان می دهد که ارتباط مستقیمی بین فعالیت استرازهای معمولی در کنه های دونقطه ای و مقاومت به آفت کش های پیرتروئیدی وجود دارد و این تفاوت آنزیمی در جمعیت های مختلف کنه دو نقطه ای سبب حساس یا مقاوم بودن آنها در برابر آفت کش هاست.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سمیه الله ویسی
دانشجوی کارشناسی ارشد حشره شناسی
علی اصغر پورمیرزا
استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
محمد حسن صفر علیزاده
دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :