تحلیل خصوصیات خاک شناسی و رطوبتی الگوهای چندضلعی دشت یزد اردکان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI15_869
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1777
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر زارع چاهوکی

دکتری آبخیزداری

محمدرضا اختصاصی

استاد دانشگاه یزد

احمد آخوندی

مدیریت بحران استان یزد، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد

رضا باقری قهرجی

چکیده

در مناطق خشک و فراخشک از جمله دشت یزد-اردکان که با عوامل محدود کننده ای چون بارش کم، دمای زیاد و تبخیرفراوان روبرو هستیم، نقش عوامل خاکی و رخساره های ژیومورفولوژی در استقرار پوشش گیاهی بسیار مهم است. رخساره هایژیومورفولوژی به ویژه الگوی بیوهیدروژیومورفولوژی چند ضلعی نقش مهمی در استقرار گونه های گیاهی و فرآیندهایخودسازماندهی در اکوسیستم های مناطق خشک ایفا می کنند. پارامترهای سنگریزه، هدایت الکتریکی، واکنش کل اشباع،درصد مواد خنثی شونده، گچ برحسب درصد، کربن آلی، ازت کل برحسب درصد، فسفر قابل جذب برحسب PPM، پتاسیم قابلجذب برحسب درصد PPM، شن، سیلت، رس، بافت خاک، ESP1, Ca+Mg (meq 1), (meq/1)Na (درصد) و SAR2 (درصد) است تا عمق 350 سانتی متری پایش شد. همچنین آستانه رطوبت خاک برای استقرار تاغ در دهانه الگوی چندضلعی 4/5 درصد است.

کلیدواژه ها

خصوصیات خاکشناسی، شق، الگوی چندضلعی، رطوبت خاک، دشت یزد-اردکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.