تاثیر باکتری های سیلیکاتی بر میزان آزادسازی پتاسیم از کانی های مختلف در شرایط شوری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI15_835
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ام کلثوم دهش

دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محسن علمایی

دانشیار، علوم خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

آرش امینی

استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه گلستان

سیدعلیرضا موحدی نایینی

دانشجوی دکترا، علوم خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

به منظور جداسازی وخالص سازی باکتری های سیلیکاتی تعداد 10 نمونه خاک از اراضی شور استان گلستان و از سنگ شیلگلوکونیت دار در سازند آیتامیر استان گلستان جمع آوری گردید. بعد از انجام آزمایشات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی تعداد 20جدایه منسوب به باکتری های حل کننده سیلیکات انتخاب گردید. جدایه ها از نظر توانایی رشد در غلظت های 0 , 2 , 6 , 10 درصدنمک و توانایی آزادسازی پتاسیم از کانی های موسکویت و گلاکونیت مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان دادکه اثر تیمارهای باکتری، شوری، اثر متقابل باکتری، شوری بر میزان آزادسازی پتاسیم از کانی های موسکویت و گلاکونیت درسطح یک درصد آماری معنی دار بود. نتایج نشان داد که بیشترین میزان آزادسازی پتاسیم از هر دوکانی موسکویت و گلاکونیتمربوط به جدایه شماره 19 می باشد. شوری سبب کاهش میزان آزادسازی پتاسیم از کانی ها شد به طوریکه در بالاترین سطحنمک میزان آزادسازی پتاسیم از کانی های موسکویت و گلاکونیت به ترتیب کاهش 76/7 , 79/5 درصدی نسبت به شاهد داشت.

کلیدواژه ها

موسکویت، گلاکونیت، نمک، آزادسازی پتاسیم، اراضی شور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.