سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی سازگاری ارقام نخل روغنی در استان فارس

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 389

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI09_241

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397

چکیده مقاله بررسی سازگاری ارقام نخل روغنی در استان فارس

بررسی سازگاری و مقایسه عملکرد و خصوصیات ارقام اصلاح شده و برتر نخل روغنی در کشور به دلایل متعددی از ضرورت اهمیت بالایی برخوردار است. در این تحقیق 8 رقم DG,DN,TE,BE,CG,CN,DC,AMبه فواصل 8 متر و به شیوه مثلثی کشت گردید. در شیوه مزبور، فاصله ی ردیف ها از هم 6/93 متر و فاصله ی نهال ها روی هر ردیف 8 متر بود که در زمینی به مساحت 4250 مترمربع در ایستگاه تحقیقات کشاورزی جهرم و منطقه لامرد فارس اجرا گردید. انجام عملیات به زراعی از قبیل آبیاری و تغذیه کودی برای کلیه نهال های کشت شده به طور یکسان و مطابق با آخرین یافته های تحقیقاتی صورت پذیرفت. از هنگام کشت نهال ها در اواخر اردیبهشت ماه سال 92 تا اواخر فروردین ماه 93 در مناطق جهرم و لامرد، وضعیت تلفات نهال ها در اثر عدم استقرار در اولین ماه های پس از کشت تا اواخر اردیبهشت ماه 93 مرتبا مورد رصد قرارگرفت و آخرین وضعیت نهال های موجود در اواخر اردیبهشت ماه 93 نیز ثبت گردید. نتایج حاکی از وجود اختلاف آشکار میان مناطق و ارقام مختلف است . وقوع سرمای زودهنگام و بی سابقه توام با وزش باد در اواخر پاییز 92 باعث شد در منطقه جهرم بیشتر نهال ها سرما بزند ولی در منطقه لامرد خسارت کمتری وارد گردید. تاج نهال ها و بویژه پهنک برگ ها درجات مختلفی از سرمازدگی نشان داد.

کلیدواژه های بررسی سازگاری ارقام نخل روغنی در استان فارس:

نخل روغنی ، سازگاری ، عملکرد و خصوصیات ارقام

نویسندگان مقاله بررسی سازگاری ارقام نخل روغنی در استان فارس

حمید زرگری

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، شیراز، ایران.

سمیع مرعشی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشور، اهواز. ایران.

مقاله فارسی "بررسی سازگاری ارقام نخل روغنی در استان فارس" توسط حمید زرگری، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، شیراز، ایران.؛ سمیع مرعشی، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشور، اهواز. ایران. نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی نهمین کنگره علوم باغبانی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نخل روغنی، سازگاری، عملکرد و خصوصیات ارقام هستند. این مقاله در تاریخ 21 اردیبهشت 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 389 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بررسی سازگاری و مقایسه عملکرد و خصوصیات ارقام اصلاح شده و برتر نخل روغنی در کشور به دلایل متعددی از ضرورت اهمیت بالایی برخوردار است. در این تحقیق 8 رقم DG,DN,TE,BE,CG,CN,DC,AMبه فواصل 8 متر و به شیوه مثلثی کشت گردید. در شیوه مزبور، فاصله ی ردیف ها از هم 6/93 متر و فاصله ی نهال ها روی هر ردیف 8 ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی سازگاری ارقام نخل روغنی در استان فارس با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.