صندوق سرمایه گذاری مشترک ابزاری کمکی بر ای سرمایه گذاری کوچک

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه نظام تامین مالی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IRFINANCE01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حبیب نیا

کارشناس ارشد اقتصاد و تجارت الکترونیک دانشگاه تهران ( کارشناس صندوق سر

هارمونی شاهمرادی

کارشناس اقتصاد دانشگاه تهران (کارشناس اقتصادی مرکز مطالعات اقتصادی ا

چکیده

از تصمیماتی که مدیران واحدهای اقتصادی به منظور حداکثر ساختن ثروت سهامداران اتخاذ می نمایند تصمیمات مربوط به تامین مالی بنگاه می باشد این نوع تصمیم گیری ها مربوط به ساختار سرمایه و همچنین تعیین و انتخاب بهترین شیوه تامین مالی و ترکیب آن می باشد. از طرفی در نظام مالی اسلامی، گردآوری و تجهیز منابع مالی به دلیل حرمت ربا باید از طریق ابزارهای مالی بدون بهره انجام پذیرد. بدین منظور تشویق اسلام به مشارکت گسترده در سود و یا مالکیت، به عنوان جایگزینی مناسب برای ابزارهای مالی مبتنی بر بهره محسوب می گردد. یکی از این ابزارهای نوین مالی، صندوق های سرمایه گذاری مشترک هستند که به عنوان ابزاری در بازار ثانویه شناخته می شوندو براساس قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران (ماده 1 بند 20 ) به شرح زیرتعریف شده است: صندوق سرمایه گذاری نهادی مالی است که فعالیت اصلی آن سرمایه گذاری در اوراق بهادار میباشد و مالکان آن به نسبت سرمایه گذار خود در سود و زیان صندوق شریک اند... در ایران نیز در مدت کوتاهی که از تأسیس و فعالیت این صندوق ها می گذرد استقبال قابل توجهی از سوی سرمایه گذاران صورت گرفته است که صدور و عرضه حدود یکصدهزار واحد سرمایه گذاری و رسیدن ارزش سرمایه گذاری صندوق به بیش از 130 میلیارد ریال تا پایان مرداد ماه 87 را می توان دلیلی بر دید مثبت سرمایه گذاران نسبت به آنها به عنوان بستر مناسبی برای سرمایه گذاری دانست. البته چنین حالتی عمدتاً به ویژگیهای مثبت و مزایای این نهاد مالی مربوط می شود که مدیریت حرفه ای، تنوع سازی، صرفه جویی در مقیاس، نقد شوندگی بالا برخی از ویژگیهای این ابزار مالی می باشد. در این مقاله سعی شده است که با بررسی مقایسه ای بین ابزارهای مالی موجود در ایران بر جایگاه و مزایای صندوق های سرمایه گذاری مشترک تاکید شود.

کلیدواژه ها

صندوق سرمایه گذاری مشترک، ابزارهای تامین مالی، Mutual Fund

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.