نظام جامع سنجش اعتبار، راهکار عملیاتی در توسعه نظام تامین مالی کشورها

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی توسعه نظام تامین مالی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IRFINANCE01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1680
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جلیلی

مدیر عامل شرکت مشاوره رتبه بندی اعتباری ایران

چکیده

نظام تامین مالی تأثیر بسزایی را در رشد و توسعه اقتصادی کشورها در نتیجه توزیع عادلانه تسهیلات اعتباری به بخشهای مختلف جامعه برعهده دارد. از همین رو کشورهای مختلف همواره در استراتژی های توسعه نظام تامین مالی خود به دنبال ایجاد نهادهای مالی جدید در راستای توسعه نظام های تامین مالی می باشند. از جمله این نهادهای پولی و مالی که از قدمتی قریب به صدسال در دنیا برخوردار بوده و منافع و کارکردهای آن در خصوص رشد و توسعه اقتصادی و تامین مالی اثبات شده است نظام جامع سنجش اعتبار می باشد. براساس مطالعات بانک جهانی از جمله این کارکردها می توان به کاهش 30 تا 40 درصدی مطالبات معوق بانکها، افزایش ضریب نفوذ خدمات اعتباری (نسبت میزان تسهیلات اعتباری اعطایی به تولید ناخالص داخلی)، در کشورهای دارای این نظام از کمتر از 25 درصد در کشورهای د رحال توسعه تا بیش از 90 درصد در کشورهای توسعه یافته کاهش محدودیت های دسترسی به تسهیلات بانکی و سهولت دستیابی متقاضیان به این منابع مالی، کمرنگ شدن نقش وثیقه در تسهیلات دهی خصوصاً در زمینه طرح ها و ایده های نو کارآفرینانی که فاقد دارایی کافی برای وثیقه گذاری هستند، همه و همه تنها بخشی از این کارکردها می باشند. همچنین نظام سنجش اعتبار از طریق تاثیر برفرهنگسازی اعتباری، تغییر پارادایم ها و تکنولوژی های تسهیلات دهی، بهره گیری از متدولوژی های آماری و علوم رفتارشناسی در ارزیابی دقیق تر متقاضیان تسهیلات و زمینه سازی ارایه خدمات ا رزش افزوده در بخشهای مختلف تصمیم گیری، سامان دهی وصول مطالبات و نظامهای اعتباری و تامین مالی بانک، بیمه، صادرات، لیزینگ و ... کمک بسزایی را در رشد و توسعه بخشهای مختلف اقتصادی کشورها می گذارد. دراین مقاله تلاش شده است ضمن ارایه تعاریف، ویژگی ها و خصوصیات بنیادین نظام جامع سنجش اعتبار، تاثیر آن در توسعه نظام تامین مالی کشورها بررسی شده و ضمن اشاره به تجارب جهانی، فعالیتهای انجام شده شرکت مشاوره رتبه بندی اعتباری ایران در راستای طراحی و پیاده سازی این نظام در ایران ارایه گردد.

کلیدواژه ها

نظام جامع سنجش اعتبار، ضریب نفوذ خدمات اعتباری، فرهنگسازی اعتباری، تکنولوژی های تسهیلات دهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.