سال انتشار: 1388
محل انتشار:
همایش منطقه ای ژئوماتیک
کد COI مقاله: IIAUGEOMATIC01_030
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 7,819
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 13 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تبدیل پروژکتیو 2 بعدی یک تصویر، بازیابی تصویر تبدیل یافته با دو روش درون یابی Nearest Neighbor و Bilinear Interpolation و مقایسه نتایج
چکیده مقاله:
امروزه ترسیم و استفاده از نقشه های بُرداری، جای ترسیم دستی نقشه های کاغذی را گرفته است. اما بسیاری از نقشه های قدیمی کاغذی به جهت ارزش مالکیت و ثبتی آنها، همچنان ملاک عمل می باشند. بنابراین تلفیق نقشه های برداری جدید و نقشه های کاغذی قدیمی به عنوان یکی از فعالیت های عمده مهندسین نقشه بردار مطرح است. استفاده از نقشه های کاغذی عموماً به صورت فایل های رستری اسکن شده و سپس دیجیتایز نمودن این گونه نقشه ها صورت میگیرد. اما قبل از هرگونه عملیات دیجیتایز نمودن و یا استفاده مستقیم، نیاز است که این نقشه های رستری به صورت دقیق ترانسفورماسیون گردیده و پس از قرار گیری در مختصات واقعی خود مراحل بعدی ویرایش بر روی آنها انجام گیرد.
تبدیلات هندسی مختلفی جهت ایجاد ارتباط بین دو سیستم مختصات و انتقال مختصات یک رشته نقاط و یا پیکسل های تصویری از سیستمی به سیستم دیگر وجود دارند (همچون پروژکتیو، چند جمله ای، افاین و ...). اما از نظر پردازش رقومی تصاویر تبدیل هندسی یک تصویر و یا نقشه رستری اسکن شده، از دو عمل پایه ای تشکیل می شود: 1- یک تبدیل مکانی که باز آرایی پیکسل ها روی صفحه تصویر را تعریف میکند، 2- یک درون یابی سطح خاکستری که سطوح خاکستری را به پیکسل های تصویر حاصل از تبدیل مکانی نسبت می دهد.
در این مقاله با استفاده از برنامه نویسی در نرم افزار مطلب، یک نقشه رستری را فراخوانی نموده و با انتخاب حداقل 4 نقطه بر روی تصویر که مختصات نقشه ای(عکسی) و مختصات زمینی آنها معلوم است، با استفاده از تبدیل پروژکتیو دو بعدی، تبدیل هندسی را برای تک تک پیکسل های تصویر اعمال می کنیم. اما جهت اختصاص درجه خاکستری جدید به پیکسلهای ترانسفورماسیون شده، باید از یکی از روشهای درونیابی سطح خاکستری پیکسل ها از تصویر اولیه استفاده نمود.
برای اینکار روشهای درون یابی مختلفی وجود دارد که به آنها روشهای نمونه برداری مجدد نیز میگویند. معروفترین روشهای نمونه برداری مجدد (resampling) عبارت اند از: روش نمونه برداری نزدیکترین همسایه (Nearest Neighbour) ،روش درون یابی دو خطی (Bilinear Interpolation)، و روش برآورد مکعبی (Bicubic Interpolation یا Cubic Convolution). در این مقاله پس از توضیح نحوه تبدیل هندسی تصویر با روش پروژکتیو دو بعدی، درجه خاکستری پیکسلهای تصویر تبدیل یافته را با دو روش نزدیکترین همسایه (Nearest Neighbour) و روش درون یابی دو خطی (Bilinear Interpolation)، با توضیح جزئیات مربوطه و برنامه نوشته شده در نرم افزار مطلب(متلب،Matlab)، تعیین می کنیم. با مقایسه تصاویر بدست آمده با هر یک از دو روش مذکور و بحث بر روی معایب و مزایای هر یک از این روشها، روش درونیابی مناسب برای اهداف مختلف مورد نظر مهندسین نقشه بردار را نتیجه گیری خواهیم نمود. در نهایت با بررسی جزئیات، روش درونیابی دو خطی (Bilinear Interpolation) را به عنوان روش مناسب با خروجی های قابل قبول برای بیشتر اهداف مورد نظر، معرفی می نماییم.
کلیدواژه ها:
پردازش رقومی تصاویر ، تبدیل هندسی پروژکتیو دو بعدی ، پیکسل ، درونیابی سطح خاکستری (resampling) ، پیکسل قدرت تفکیک
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا IIAUGEOMATIC01_030 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/72211/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اسماعیلی، فرید،1388،تبدیل پروژکتیو 2 بعدی یک تصویر، بازیابی تصویر تبدیل یافته با دو روش درون یابی Nearest Neighbor و Bilinear Interpolation و مقایسه نتایج،همایش منطقه ای ژئوماتیک،اسلامشهر،https://civilica.com/doc/72211
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1388، اسماعیلی، فرید؛ )
برای بار دوم به بعد: (1388، اسماعیلی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- مروری بر الگوریتم های مثلث بندی و پارامترهای موثر بر آن
- تغییر اقلیم و استفاده از انرژی باد مطالعه موردی شهرستان خواف
- تعیین وضعیت حساسه های سیستم ناوبری اینرسی نسبت به یکدیگر
- سلول SRAM 10 ترانزیستوری غیر دیفرانسیلی و با عملکرد در ناحیه زیر آستانه با عملیات نوشتن سریع و حداقل ولتاژ منبع در مد نوشتن با توانایی بیت اینترلیوینگ
- پایش برف توسط سنجنده های ماهواره ای در ایران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر تصحیح هندسی لنزهای زاویه باز در انتخاب فریم های کلیدی تصاویر ویدیویی هوایی جهت بازسازی سه بعدی
- تحلیل حساسیت قاب های خمشی فولادی بهینه بر اساس عملکرد نسبت به سطوح خطر لرزه ای
- مکان یابی دفن پسماند شهری با استفاده از تکنیک های GIS (منطقه مورد مطالعه : استان مازندران)
- بررسی رفتار دیوار برشی فولادی سوراخ دار با فولاد تنش تسلیم پایین تحت بارگذاری سیکلی
- اندازه گیری شباهت طیفی با استفاده از مبانی تئوری اطلاعات
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.