کاوشی بر مدل تدوین استراتژی بر اساس مدل SOAR

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های رهبری و مدیریت آموزشی، دوره: 2، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_LAT-2-5_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 576
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید خاشعی

استادیار و عضو هییتعلمی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی

امیر اصلانی افراشته

دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی (نویسنده مسیول)

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، کاوشی بر مدل تدوین استراتژی در آموزش عالی و دانشگاه ها است. روش تحقیق در این پژوهش ازنظر نوع، کیفی و ازنظر گردآوری داده، توصیفی _ تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش، اساتید و کارشناسان دانشکده های دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر و نمونه آماری، اساتید و کارشناسان دانشکده منابع طبیعی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر است. برای جمع آوری اطلاعات این پژوهش از دو روش اسنادی و میدانی (مصاحبه) استفاده گردیده است. به منظور تدوین استراتژی این بخش از چارچوب جامع تدوین استراتژی استفاده شده است. این چارچوب از چهار مرحله تشکیل شده که در مرحله شروع، بیانیه دانشکده تعیین گردیده و بعدازآن در مرحله ورودی، ماتریس ارزیابی عوامل خارجی و ماتریس ارزیابی عوامل داخلی آورده شده است. سپس در مرحله تطبیق و توسعه به جای استفاده از ماتریس SWOT از مدل استراتژیک SOAR به منظور تعیین نقاط قوت، فرصت، آرمان ها و نتایج استفاده شده است. در پایان در مرحله تصمیم گیری با استفاده از ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی، گزینه های مختلف استراتژی شناساییشده در مرحله تطبیق و مقایسه، مورد ارزیابی و قضاوت قرارگرفته است. بر اساس یافته های این پژوهش استفاده از حمایت دانشگاه جهت انجام پژوهش های مرتبط با نیاز منطقه به عنوان بهترین استراتژی برای دانشکده موردمطالعه انتخاب شد.

کلیدواژه ها

چارچوب جامع تدوین استراتژی، بیانیه ماموریت، مدل استراتژیک SOAR ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.