بررسی و تبیین نسبت های مالی کارآ جهت پیش بینی ورشکستگی متقاضیان دریافت تسهیلات بر اساس مدل های پیش بینی ورشکستگی (مطالعه موردی: متقاضیان دریافت تسهیلات بانک ملی ایران)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه پژوهش های جدید در مدیریت و حسابداری، دوره: 3، شماره: 25
- کد COI اختصاصی: JR_JRMA-3-25_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 589
نویسندگان
کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی. مالی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی
استادیار. دکتری مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی
چکیده
تاثیرات درماندگی مالی متقاضیان دریافت تسهیلات برای بانک ها، ارایه الگوهای پیش بینی درماندگی مالی را از جذاب ترین حوزه ها در تحقیقات مالی قرار داده است. در الگوهای موجود، عمدتا نسبت های مالی به عنوان متغیرهای پیش بینی به کار گرفته می شوند. در این پژوهش امتیاز کارآیی متقاضیان که با استفاده از تکنیک تحلیل پوششی داده ها DEA محاسبه شده است، به عنوان یک متغیردیگر مورد توجه قرار گرفته است. لذا ابتدا کارآیی هر متقاضی محاسبه گردیده و برای بررسی بهتر نتایج، مدل های آلتمن، اسپرین گیت، فالمر، زاوگرین و شیراتا محاسبه و سپس مدل های مذکور با امتیاز کارآیی تلفیق گردیده و نتایج حاصل با نتایج اولیه مقایسه شده است. در این راستا 15 فرضیه تدوین و در ادامه با استفاده از روش تاپ سیس TOPSIS به رتبه بندی نتایج حاصل از مدل ها پرداخته شد. به منظور دسته بندی متقاضیان به دو گروه مذکور، از پیش فرض ماده 141 قانون تجارت استفاده شده است. نتایج حاصل نشان می دهد که مدل آلتمن دارای بالاترین درصد درست نمایی که پس از اضافه نمودن امتیاز کارآیی محاسبه شده بر اساس تکنیک تحلیل پوششی داده ها، میزان درست نمایی الگوی شیراتا به میزان 5.12 درصد افزایش داشت.کلیدواژه ها
ورشکستگی، تکنیک تحلیل پوششی داده ها، تاپ سیس، ماده 141 قانون تجارتمقالات مرتبط جدید
- واکاوی نقش فناوری های هوشمند در مدیریت زنجیره تامین دارو
- رابطه بین سرمایه فکری و عملکرد فردی و سازمانی با نقش میانجی مدیریت دانش (مطالعه موردی: شرکت گلستان)
- تاثیر فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی بر آگاهی از برند، تصویر برند و وفاداری به برند
- شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر جنون خرید آنلاین
- نقش فناوری های MarTech و AdTech در تحول بازاریابی دیجیتال در کشورهای توسعه یافته: بررسی فرصت ها و چالش ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.