شناسایی مولکولی فاکتورهای حدت اشریشیا کلی در سه در گوساله ها و بر ه های EPEC و ETEC ،EHEC سویه مبتلا به اسهال در شیراز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک، دوره: 30، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_VTJ-30-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 362
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا ارجمندپور

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی سیرجان، واحد علوم و تحقیقات

یحیی تهمتن

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه شیراز، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران ، ایران

چکیده

اسهال ناشی از سویه های پاتوژن )EHEC،ETEC و EPEC )در گوساله ها و بره ها به ویژه در نخستین روزهای پس از تولد، به علت تلفات و خسارات اقتصادی حاصله از اهمیت زیادی برخوردار است. در طی این تحقیق 200 سوآب رکتوم از گوساله ها و بره های یک تا 30 روزه مبتال به اسهال در مدت یک سال )1392تا 1393 )در شهرستان شیراز جمع آوری شد. نمونه ها بر روی محیط های مک کانکی آگار و ایوزین-متیلن بلو و مینکا کشت داد شد. در این مطالعه شیوع ژنهای بیماریزای اشریشیا کلیانتروتوکسیژنیک )K99 ،F41 ،STa )اشریشیا کلی انتروهموراژیک )Stx1 ،Stx2 و eae )و اشریشیا کلی انتروپاتوژنیک )eae و bfpb )با استفاده از تکنیک PCR Multiplex بررسی شد. نتایج نشان داد از 133 اشریشیا کلی جداشده 03/12 درصد دارای هرسه ژن بیماریزای ETEC و سه درصد دارای هر سه ژن بیماریزای EHEC میباشند. همچنین تعیین توالی ژن حدت K99 نشان داد که توالی نوکلیوتیدی آنها، 97 تا 100 درصد با توالیهای نوکلیوتیدی رفرنسهای موجود در بانک ژنی شباهت دارد. پراکندگی شیوع عفونت با سه سویه مذکور در مناطق مختلف جهان متفاوت میباشد. این تفاوتها میتواند ناشی از عوامل مدیریتی، سن گوساله ها، زمان دریافت آغوز، حجم و کیفیت آن و واکسیناسیون مادران باردار باشد.

کلیدواژه ها

فاکتورهای حدت، اشریشیا کلی های پاتوژن، PCR ،فارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.