ارزیابی زن در شعر و نگاه جامعه شناسختی شیرکو بی کس و سیدعلی صالحی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات ادبیات، عرفان و فلسفه، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SLMP-3-1_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 822
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم رضایی راد

پژوهشگر و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمانشاه

پرستو رضایی

کارشناس ارشد زبان شناسی

چکیده

اشعار سیدعلی صالحی و شیرکو بی کس از جهات گوناگون قابل بررسی و تحلیل است که یکی از این جنبه ها جایگاه زن در اشعار آنهاست. این مقاله با روش توصیفی- تحلیلی به بررسی تطبیقی جایگاه زن در شعر شیرکو بی کس و سیدعلی صالحی می پردازد. در مولفه های فرهنگی، گاه زن ستیزی و مرد سالاری وجود دارد، صالحی و شیرکوبی کس هر دو از شاعرانی هستند که دردها وبی عدالتی ها ونارسایی های فرهنگی را در قالب سروده هایشان بازگو کرده اند. یکی از مهمترین مباحث ادبیات کردی و فارسی موضوع زن می باشد که بخش قابل توجهی را به خود اختصاص داده است. با بررسی اشعار این دوشاعر دریافتیم که زن ستیزی و مرد سالاری تنها مولفه کردها نیست، بلکه مولفه تمام جوامع شرقی است. این سوال پیش می آید که شاعران فارس زبان و کرد زبان نسبت به زنان چه نگرشی دارند با کمک ماده های موجوددر شعر شیر کوبی کس و سیدعلی صالحی جواب این سوال را می توان بیان کرد.

کلیدواژه ها

شیرکو بی کس، سیدعلی صالحی، چایگاه زن شعر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.