تحلیل رابطه اهداف و فریبکاری تحصیلی: نقش میانجی عدم تعهد به اخلاق تحصیلی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری، دوره: 12، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_IJEST-12-1_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 469
نویسندگان
گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شهید بهشتی
گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شهید بهشتی
گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شهید بهشتی
گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
زمینه: تقلب یا فریبکاری تحصیلی، یکی از پدیدههای غیراخلاقی رایج در نظامهای آموزشی است که با گسترش فناور ی، به طور فزاینده ای تسهیل شده و شیوع پیدا کرده است. در این پژوهش، اثر جهت گیریهای هدف پیشرفت بر فریبکاری تحصیلی با واسطهگری عدم تعهد به اخلاق تحصیلی بررسی شده است. روش: پژوهش حاضر، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی در نیمسال دوم تحصیلی 95-94 بودند. گروه نمونه شامل 200 نفر از دانشجویان دانشگاه شهیدبهشتی بود ند که با روش نمونه برداری دردسترس انتخاب شدند. ابزارهایی که در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفته است عبارتند از: نسخه تجدیدنظر شده پرسشنامه هدف پیشرفت، مقیاس عدم تعهد به اخلاق تحصیلی،مقیاس فریبکاری تحصیلی. تحلیل دادهها به شیوه مدلیابی معادلات ساختاری و با کمک نرم افزارهایAMOS و SPSS انجام گرفت.یافته ها: نتایج تحلیل دادهها نشان میدهد رابطه بین جهتگیریهای هدف تسلطی-گرایشی و تسلطی-اجتنابی با ابعاد مختلف عدم تعهد به اخلاق تحصیلی، منفی و معنادار و با وجوه فریبکاری تحصیلی، منفی و غیرمعنادار است. همچنین، رابطه بین جهتگیریها ی هدف عملکرد ی- گرایشی و عملکردی-اجتنابی با ابعاد مختلف عدم تعهد به اخلاق تحصیلی مثبت و معنادار و با وجوه فریبکاری تحصیلی، مثبت و غیرمعنادار بدست آمد. نتیجه گیری: به نظر میرسد تلاشهای مداخله ای و آموزشی برای افزایش تعهد اخلاقی فراگیران در کاهش رفتارها ی فریبکارانه آنها، اثربخش است. این یافته ها اطلاعات ارزشمندی برای دست اندرکاران آموزشی که هدفشان کاهش فریبکاری در محیطهای علم ی است فراهم میکند و تلویحات مهمی در جهت آموزش اخلاقی فراگیران در بر داردکلیدواژه ها
هدف پیشرفت، فریبکاری تحصیلی، عدم تعهد اخلاقیمقالات مرتبط جدید
- تبیین نوجوانی ومبانی روان شناسی هویت
- بررسی شروط ضمن عقد از دیدگاه خانواده درمانی
- پیش بینی هویت دینی فرزندان بر اساس سلامتخانواده و عمل به باورهای دینی والدین
- پیش بینی بی ثباتی ازدواج بر اساس الگوهای ارتباطی،رفتارهای کنترل گرایانه و چشم انداز زمان
- اثربخشی آموزش حل مسئله بر نشاط ذهنی وبهزیستی روان شناختی فرزندان طلاق
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.