اخلاق فروشندگان الکترونیکی و جذب مشتریان الکترونیکی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری، دوره: 12، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJEST-12-1_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 493
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت اله حمیدی

گروه فناوری اطلاعات، دانشکده صنایع، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

کیمیا فاضلی

گروه فناوری اطلاعات، دانشکده صنایع، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

زمینه: در بازار الکترونیکی مبادلات از طریق کانالهای الکترونیکی صورت میگیرد. یک بازار الکترون یک ی محل ملاقات ی برا ی خریداران وفروشندگان ایجاد مینماید. هدف از این مقاله تاثیر گرایشهای فرهنگی و اخلاق در درک مشتریان از اخلاق فروشندگان الکترونیکی جهت وفاداری مشتریان میباشد. روش: پژوهش حاضر در زمره پژوهشهای اکتشافی قرار دارد. جامعه تحقیق عبارت بود از متخصصان فروش فروشگاههای الکترونیکی که تعداد 1190 نفر نمونه، از طریق پلت فرم نظرسنجی الکترونیکی انتخاب شدند و یک ایمیل حاوی یک لینک به فروشند گان ارسال شد، از آنها 148 پاسخ دریافت گردید. از 148 پاسخ، 112 پاسخ کامل و قابل استفاده بود. به جز تجربه خرید الکترونیکی و متغیرهای جمعیت شناختی، برای تمام ساختارها با استفاده از آیتمهای موجود از مقیاس 5 نقطه (حالت) لیکرت استفاده شد. همه حالتها، دارای آلفای کرونباخ بالاتر از0/74 بودند این نشاندهنده قابلیت اعتماد و اطمینان معیارها بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی و آزمونt استفاده شد.یافتهها: با توجه به یافتههای این مقاله، مشتریان الکترونیکی تمایل بالایی برای درک بهتری از اخلاق فروشندگان الکترونیکی دارند، و درک بالاتر مشتریان الکترونیکی منجر به افزایش خرید از فروشندگان الکترونیکی میشود. پاسخ دهی به موقع و درست فروشنده الکترونیکی، بر جذب و وفاداری مشتری تاثیر مثبتی دارد. نتیجه گیری: سازمانهای بزرگ باید اثرات بافتهای فرهنگی بر روی نگرش مشتر یان از اخلاق فروشندگان را درک کنند تا بتوانند یک استراتژی بازاریابی موفق ایجاد کنند. علاوه براین اگر فروشندگان الکترونیکی شرایط خرید را به صورت امن، محرمانه و خصوصی ایجاد کنند باعث وفاداری و جذب مشتری و در نتیجه خرید مجدد خواهد شد.

کلیدواژه ها

اخلاق، فروشندگان الکترونیکی، وفاداری، رضایت مشتری، پاسخ دهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.