بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و عملکردی کنسانتره آب انار رقم رباب طی دوره نگهداری در دماهای مختلف

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوماهنامه پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 13، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_IFST-13-5_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 383
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم فرهمند

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز

محمدتقی گلمکانی

دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز

عسگر فرحناکی

استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز و دانشکده علوم بیومدیکال دانشگاه چارلز استورت استرالیا

غلامرضا مصباحی

استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز

چکیده

کنسانتره صنعتی آب انار رقم رباب به مدت 20 هفته در دماهای 20-و 4 و 20 و 35 درجه سلسیوس نگهداری و شاخص های شکل گیری کدورت ثانویه، رنگ (*L*a*b)، خصوصیات ریولوژیکی، ترکیبات زیست فعال (ترکیبات فنولی و فلاوونوییدی کل) و خصوصیات آنتی اکسیدانی (روش های DPPH و FRAP) برای تعیین بهترین شرایط نگهداری مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونه های نگهداری شده در دمای 35 درجه سیلسیوس در 4 هفته آخر دوره نگهداری دارای کدورت ثانویه بودند. اگرچه نمونه های شاهد رفتار رقیق شونده با برش داشتند، ام ا پس از دوره نگهداری رفتار غلیظ شونده با برش از خود نشان دادند. بین ارزش *L بین نمونه ها نگهداری شده در دماهای 20- و 4 و 20 درجه سلسیوس تفاوت معنی داری مشاهده نشد. ارزش *a و *b نمونه های نگهداری شده در دماهای 20- و 40 درجه سلسیوس به مدت 14 هفته روند کاهشی مشابهی را نشان دادند. میزان محتوای فنولی و خصوصیات آنتی اکسیدانی (هر دو روش DPPH و FRAP) با افزایش دما و مدت زمان نگهداری کاهش یافتند اما ترکیبات فلاونوییدی با افزایش دما و زمان نگهداری به شکل معنی داری افزایش یافتند. به طورکلی، دمای 4 درجه سلسیوس به مدت 14 هفته، بهترین شرایط دمای نگهداری برای حفظ کیفیت و کاهش هزینه های نگهداری محصول می باشد.

کلیدواژه ها

آنتی اکسیدان، ترکیبات زیست فعال، خصوصیات ریولوژیکی، کنسانتره انار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.