تبیین مفهوم حس مکان و عوامل موثر بر ایجاد حس مکان درسکونتگاههای دانشجویی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی انسجام مدیریت و اقتصاد در توسعه
  • کد COI اختصاصی: MEUCONF02_695
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهین شریفی پور

دانشجو کارشناسی ارشد معماری داخلی دانشگاه تهران

چکیده

ارتباط بهتر انسان با مکان به وسیله حس مکان امکان پذیر است. ادراک ذهنی انسان از محیط، فهم و حس زمینه معنایی آن و حس تعلق به مکان باعث ایجاد حس مکان می شود. حس مکان کیفیت فضا را ارتقاء داده و باعث احساس راحتی و رسیدن به هویت می شود. از آنجایی که وجود حس مکان و در نتیجه ارتباط مناسب دانشجو با سکونتگاه دانشجویی یکی از عوامل مهم در کیفیت زندگی آنها می باشد، رسیدن به حس مکان در سکونتگاههای دانشجویی ضروری می نماید. در این پژوهش هدف بدست آوردن مجموعه عامل هایی است که در به وجود آمدن حس مکان در سکونتگاههای دانشجویی موثر هستند و مجموعه طراحان سازندگان سکونتگاه های دانشجویی، این یاری را می رساند که در فرایند طراحی به مقولات مربوط به ایجاد حس مکان توجه لازم را داشته باشند. در این مقاله ابتدا به تعریف و بررسی حس مکان و عوامل ایجاد کننده آن پرداخته شده و در نهایت راهکار های عملی برای ایجاد حس مکان در سکونتگاه دانشجویی کوی دانشگاه تهران معرفی خواهد شد. در این پژوهش برای رسیدن به این هدف از روش تحلیلی توصیفی و روش گردآوری اطلاعات مطالعات کتابخانه ای می باشد.

کلیدواژه ها

حس مکان، حس تعلق، کیفیت زندگی، سکونتگاه، دانشجو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.