راهبردهای اثربخش و تدوین شاخص های موثر بر توسعه گردشگری سلامت در استان یزد

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 759

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MEUCONF02_693

تاریخ نمایه سازی: 29 فروردین 1397

چکیده مقاله:

با توجه به اهمیت توسعه گردشگری و به ویژه گردشگری سلامت به عنوان یک استراتژی ملی، این مطالعه به بررسی راهبردهای اثر بخش و تدوین شاخص های موثر بر توسعه گردشگری درمانی در استان یزد می پردازد. جامعهآماری این مطالعه را صاحبنظران در حوزه توریسم درمانی و اساتید دانشگاه و خبرگان صنعتی در این زمینه و همچنین گردشگران استان یزد تشکیل می دهند که در بازه زمانی )پاییز و زمستان 1394 ( به استان یزد برای درمانمراجعه کرده اند . از این تعداد بر اساس جدول مورگان تعداد 348 نفر به عنوان نمونه آماری و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده مورد پرسش قرار گرفته اند. راهبردهای اثربخش موثر بر توسعه گردشگری در این مطالعه شامل چهار شاخص فرابخشی مربوط به نهاد سیاست گذار، شاخص های مرتبط با تامین کنندگان خدمات درمانی، شاخص های مرتبط با تامین کنندگان خدمات گردشگری درمانی و شاخص های مرتبط با تامین کنندگان خدمات گردشگری است که هر کدام از زیربخش هایی تشکیل شده و با استفاده از مدل معادلات ساختاری و از طریق نرم افزار لیزرل مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج بدست آمده بیانگر درجه اهمیت بالاتر شاخص های مربوط به نهاد سیاست گذار نسبت به سایر شاخص ها است.

نویسندگان

محمدعلی فرقانی اله آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران.)

سیدجمال الدین طبیبی

استاد، مدیریت آموزش عالی، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران،ایران.

امیراشکان نصیری پور

دانشیار، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران.

کامران حاجی نبی

استادیار، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی ، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران.