بررسی عوامل موثر برتجاری سازی محصول جدید در شرکت های دانش بنیان دارویی و نقش میانجی گرانه یادگیری سازمانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی شرکتهای دانش بنیان فرصت ها و چالش ها و نقش آن در توسعه کشور
  • کد COI اختصاصی: KOOCDI01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه درستی

فارغالتحصیل کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه ارومیه ، ارومیه ، ایران

ناصر نصیری

دکترای علوم اقتصادی، استادیار موسسه آموزش عالی علامه خویی ، خوی ، ایران

علی رزمان

دانشجوی دکترای مدیریت دانشگاه آزاد واحد آستارا، آستارا ، ایران

چکیده

بدون تردید به بازار رسانیدن یک محصول و خصوصا تجاری سازی آن در سطح ملی و بین المللی میتواند تضمین کننده موفقیت و بقای سازمانهای تولیدی محسوب شود و از اینرو بررسی عوامل تاثیرگذار بر آن میتواند عاملی حیاتی باشد .در همین راستا در این تحقیق سعی شده است که به بررسی مهمترین عوامل موثر بر تجاری سازی محصول در میان شرکت های دانش بنیان پرداخته شود . جهت گیری بازار، جهت گیری تکنولوژی ، جهت گیری کار آفرینی و جهت گیری شبکهای عواملی هستند که در این مقاله تاثیر آنها بر تجاری سازی مورد بررسی قرار گرفته است.در مطالعه توصیفی از نوع پیمایشی حاضر، مدیران شرکتهای دارویی دانش بنیان به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شده و به روش نمونه گیری تصادفی ساده ، تعداد 196 نفر از بین آنها انتخاب و اطلاعات مورد نظر با توزیع پرسشنامه ای با مقیاس لیکرت در میان ایشان جمع آوری گردید. جهت آزمون پیوندهای لیع بین متغیرهای مورد نظر در مدل مفهومی ارایه شده از مدلسازی معادلات ساختاری با نرم افزارPLS استفاده شده است. نتایج پژوهش حاضر نشان میدهد که سه جهت گیری بازار، تکنولوژی و کار آفرینی هر یک بر تجاری سازی محصول تاثیر مثبتی دارند ولی تاثیر جهت گیری شبکهای تایید نمی گردد. بعلاوه جهت گیر های استراتژیک به طور کلی در کنار هم تاثیر معنیداری بر تجاری سازی محصول جدید در این شرکتها داشته و یادگیری سازمانی به عنوان یک متغیر میانجی ، این تاثیرگذاری را بیشتر می نماید.

کلیدواژه ها

تجاری سازی، جهت گیری بازار، جهت گیری تکنولوژی، جهت گیری کارآفرینی، جهت گیری شبکه ای، یادگیری سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.