اثر مکمل ترکیبی کراتین، گلوتامین و تورین (CGT) بر پاسخ آنزیم های کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز به فعالیت وزرشی تناوبی شدید در مردان تمرین کرده
محل انتشار: اولین همایش ملی مطالعات کاربردی در علوم ورزشی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 756
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ASSS01_099
تاریخ نمایه سازی: 29 فروردین 1397
چکیده مقاله:
هنگام اجرای فعالیت ورزشی تناوبی شدید((HIIE افزایش زیاد سوخت و ساز بدن باعث افزایش تولید گونههای فعال اکسیژن و نیتروژن (RONS) میشود که ممکن است توسط سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی خنثی نشده و در نتیجه اجزء سلولی مانند DNA، پروتیینها و چربی غشاء را تحت تاثیر قرار میدهند و منجر به آسیب بافت میشوند. سطح سرمی آنزیم های کراتین کیناز (CK) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) نشانههایی از وضعیت عملکرد بافت عضلانی هستند و در هر یک از وضعیتهای پاتولو ژیکی و فیزیولوژیکی بسیار متفاوتند .( 1) بکارگیری عوامل تغذیهای و استفاده از مکملهای غذایی میتواند یکی از راه کارهای مناسب برای پیشگیری از افزایش شاخصهای التهابی باشد. مکمل ورزشی CGT ترکیبی از سه ماده ی کراتین، گلوتامین و تورین می باشد. از آنجا که مقاومت در برابر آسیب عضلانی ارتباط نزدیک با حجم سلول و فعالیت های متابولیکی آن دارد، به نظر می رسد مکمل کراتین بتواند با تاثیر بر میزان ذخایر کراتین عضلانی، افزایش حجم سلول از طریق احتباس آب درون سلولی و افزایش گلیکوژن عضلانی، منجر به کاهش آسیب عضلانی و تولید فاکتورهای التهابی شود .(2) گلوتامین به عنوان منبع سوخت برای سیستم ایمنی می تواند شدت پاسخ های التهابی را کم کرده و شاخص های آسیب عضلانی مانند CK پلاسما را کاهش دهد. تورین ویژگیهای محافظت کنندگی سلول و حفظ عملکرد سلول در مقابل نوسان محیط خارج را داراست .(3) با این تفاسیر، از آنجا که تاکنون در تحقیقی اثر مکمل های ترکیبی مثل مکمل CGT بر آنزیم های التهابی مثل CK و LDH بررسی نشده است، در این پژوهش اثر یک دوره کوتاه مدت مصرف مکمل CGT بر شاخص های CK و LDH در مردان تمرین کرده در پاسخ به یک جلسه فعالیت ورزشی تناوبی شدید مورد مطالعه قرار گرفت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی معینی نجف آبادی
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی کاربردی، دانشگاه گیلان
فرهاد رحمانی نیا
استاد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلان
بهمن میرزایی
استاد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلان