دانشگاه کارآفرین و کارآفرینی دانشگاهی: گزینه هایی برای توسعه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس سالانه پژوهش در علوم انسانی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ACHSCONF01_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 450
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه بریمانی

دانشجوی دکتری مدیریت آموزش عالی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، کارشناس دانشجویی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

جمیله آقاتباررودباری

دانشجوی دکتری مدیریت آموزش عالی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، کارشناس مسیول دبیرخانه تحول و نوآوری، معاونت آموزشی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

رضا یوسفی سعیدآبادی

استادیار مدیریت آموزشی، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران

چکیده

کارآفرینی، یکی از مهمترین محورهای اصلی رشد و توسعه اقتصادی و پایدار هر کشور محسوب می شود. تحولات سریع علم وفناوری در هزارهی سوم، کشورها را با چالشهای جدید و متنوع روبرو نموده است که گذر از آنها، مستلزم بکارگرفتن رویکردهای خلاقانه از جمله کارآفرینی است. کارآفرینی موجب پیدایش محصولات، خدمات، روشهاو راهکارهای جدید برای حل مشکلات جامعه میشود. بر این اساس، کارآفرینی و کارآفرینان نقش تعیینکنندهای در توسعه کشورها دارند. دانشگاه با پرورش افراد کارآفرین نقش چشمگیری در رشد اقتصاد، تکنولوژی، نوآوری و فناوری و به تولید رساندن نتایج تحقیقات برعهده دارد و به دلیل داشتن مشخصههای اساسی مانند سرمایهی انسانی که شامل دانشجو و اعضای هیات علمی است، محل مناسبی برای نوآوری مبتنی بر دانش و توسعهی اقتصاد دانش بنیان و به تبع آن توسعهی اقتصادی کشور است. در این پژوهش، ضمن تبیین مفهوم کارآفرینی، اهداف، اهمیت و جایگاه و کارکردهای آن، نقش کارآفرینی در فرایند توسعه، نقش دانشگاه در توسعه کارآفرینی، ویژگیها و ماموریتهای دانشگاه کارآفرین و موانع کارآفرینی، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در پایان، جهتدستیابی به اهداف کارآفرینی، به ویژه کارآفرینی دانشگاهی، پیشنهادهایی ارایه شده است.

کلیدواژه ها

کارآفرینی، دانشگاه، دانشگاه کارآفرین، توسعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.