پدیدارشناسی تربیت جنسی از دیدگاه کارشناسان تربیتی در مدارس متوسطه شهر کرمان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوفصلنامه علوم تربیتی از دیدگاه اسلام، دوره: 4، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_EDUC-4-7_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 388
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مراد یاری دهنوی

استادیار گروه فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه شهید باهنر کرمان

فاطمه ابراهیمی شاه آبادی

دانش آموخته کارشناسی ارشد فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه کرمان

چکیده

هدف از تدوین این مقاله، تبیین و تحلیل مفهوم تربیت جنسی و موانع و راهکارهای مربوط به آناز منظر کارشناسان تربیتی مدارس متوسطه شهر کرمان است. در این راستا بر اساس روشپدیدارشناسی و شیوه نمونه گیری هدفمند، تجربه زیسته 12 نفر از مشاوران، معاونان پرورشی ودبیران دینی مدارس از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته جمع آوری شده است. نتایج پژوهشنشان می دهد که چهار مولفه اصلی تربیت (تبیین، ارایه معیار، تحرک درونی و نقادی) که وجهممیزه تربیت از شبه تربیت است، به درستی تحقق نیافته است. از دلایل نامطلوب بودن تربیتجنسی در جامعه، دو عنصر مهم عامل نبودن متصدیان تربیت به اصول اخلاق جنسی و ضعف شدید در میزان آگاهی آن ها از نحوه تحقق تربیت جنسی است. لازم به ذکر است به دلیل عملکرد نامطلوب مسیولان تربیت در زمینه تبیین (مولفه اول تربیت) که دارای عناصری همچون (ویژگی های تبیین کننده، شناخت مخاطب و روش های تبیین) است، سایر مولفه ها نیز به درستیشکل نگرفته اند.

کلیدواژه ها

تربیت جنسی، کارشناسان تربیتی، پدیدارشناسی، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.