بررسی اثر افزودن ترکیبات بایندری بر استحکام فشاری جرم کوبیدنی پایه منیزیا و دولومیت مورد استفاده کوره های قوس الکتریک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی مواد و متالورژی و یازدهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن علمی ریخته گری
  • کد COI اختصاصی: IMES11_246
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 601
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین بهارلو

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی اهواز،

محمدتقی محمدی

کارشناس ارشد مهندسی مواد، شرکت فولاد خوزستان،

احمد منشی

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز،

مسعود ظریفی

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان،

چکیده

در این پژوهش، هدف بررسی اثر افزودن ترکیبات بایندری بر استحکام فشاری جرم کوبیدنی پایه منیزیا- دولومیتی مورد استفاده در کوره قوس الکتریکی می باشد. به همین منظور ترکیبات بایندری از قبیل: اسید بوریک، بوراکس، دکسترین، بنتونیت، کربنات لیتیم، ذرات نانوسیلیسم، ذرات میکروسیلیسیم، فروسیلیس، سیلیکات سدیم و هماتیت با درصدهای مختلف به ترکیب پایه جرم کوبیدنی منیزیا-دولومیت اضافه شد. این پژوهش طی چهار مرحله و هر مرحله به منظور بهبود پارامترهای مرحله قبل در جهت رسیدن به بالاترین میزان استحکام فشاری انجام شد. ابتدا پودر ذرات منیزیا و دولومیت آسیاب کاری شد، سپس بایندرهای با درصدهای متفاوتبه آن اضافه و با یکدیگر مخلوط شدند؛ در ادامه قالب گیری نمونه ها انجام شد و نهایتا نمونه ها درون کوره تحت عملیات پخت قرار گرفتند. به منظور بررسی ساختار، توزیع تخلخل ها، ذرات، حفرات و ... از میکروسکوپ الکترونی روبشی مجهز به آنالیزگر شیمیایی استفاده شد. تصاویر میکروسکوپی نشان داد؛ نمونه حاوی کربنات لیتیم، سیلیکات سدیم و اسید بوریک اتصالات بایندری مناسبی بین ذرات ایجاد کرده است. به منظور بررسی استحکام پیوند حاصل از بایندرها در بین ذرات منیزیا و دولومیت نمونه ها تحت آزمون استحکام فشاری قرار گرفتند که بالاترین نتیجه در نمونه با 7.5 % اسیدبوریک بدست آمد.

کلیدواژه ها

جرم کوبیدنی، ترکیبات بایندری، اسید بوریک، استحکام فشاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.