بررسی خصوصیات فیزیوگرافی و مورفومتری حوضه آبریز بقمچ با استفاده از نرم افزار GIS

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,507

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GEOO05_061

تاریخ نمایه سازی: 7 اسفند 1396

چکیده مقاله:

فیزیوگرافی در حقیقت مطالعه خصوصیات فیزیکی و وضعیت ریخت شناسی یک حوضه آبریز می باشد. (احمدی فرد وهمکاران، 1390)خصوصیات فیزیوگرافی حوضه های آبریز نه فقط به طور مستقیم بر روی هیدرولوژیک، و میزان تولید آبی سالیانه، حجم سیلابها، شدت فرسایش خاک و میزان رسوب تولیدی اثر می گذراد،بلکه غیر مستقیم نیز با تاثیر بر آب وهوا ونسبت اکولوژی وپوشش گیاهی، به میزان زیادی،رژیم آبی حوضه آبریز راتحت تاثیر خود قرار می دهد. (ضیایی، 1385 ). در مطالعات آب، بویژه آب های سطحی جاری، فیزیوگرافی یا وضعیت طبیعی حوضه های آبریز، حایز اهمیت فراوان است ( ولایتی ، 1386 ). خصوصیات فیزیکی حوضه از جمله عواملی می باشند که در ضریب رواناب ، مدت، مقدار دبی سیلاب و بیلان آبی وفرسایش حوضه اثر مستقیم دارند(فرجی و همکاران، 1391 ). مطالعه خصوصیات فیزیوگرافی این حوضه توسط نرم افراز GIS انجام شد و پارامترهای نظیر مساحت، محیط، شکل حوضه، مدل ارتفاع رقومی و شیب حوضه به دست آمده است. ضریب شکل، ضریب فشردگی و نسبت دایره ای برای این حوضه به ترتیب 0.26، 1.68، 0.35 به دست آمده است. کمترین و بیشترین ارتفاع حوضه 1726 و 2450 متر است. همچنین شیب متوسط آن 33/30 درصد است که گواه بر کوهستانی بودن و پرشیب بودن دامنه های این حوضه است. به علت پرشیب بودن دامنه ها زمان تمرکز به دست آمده در این حوضه نسبتا کم و 1.29 ساعت است.

نویسندگان

سیده اعظم طیبان

دانشجوی دکتری تخصصی رسوب شناسی و سنگ شناسی رسوبی، گروه زمین شناسی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران واحد علوم و تحقیقات،تهران،ایران