بررسی اثر استفاده از لایه زیراساس تثبیت شده با سیمان در کاهش هزینه های اجرای روسازی راه (مطالعه موردی: محور یزد-بافق)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نهمین همایش قیر و آسفالت ایران
  • کد COI اختصاصی: CAAM09_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن صادقیان

مدیر اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان یزد

جواد ذاکر

معاون راهداری، اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان یزد

ابوالفضل خویشداری

کارشناسی ارشد راه و ترابری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه یزد

چکیده

راه ها تسهیلات پرهزینه ای هستند که نگهداری از آنها نیز مستلزم هزینه های گزاف سالانه است. یکی از روش های مناسب به منظور کاهش هزینه های تمام شده اولیه در عملیات راهسازی و بهسازی، استفاده از لایه های تثبیت شده با سیمان به عنوان قشر زیراساس و کاهش ضخامت رویه آسفالتی است که در اثر آن هزینه اجرا به شکل بالقوه ای کاهش می یابد. هدف از این مقاله بررسی اثر تثبیت با سیمان لایه زیراساس در کاهش هزینه های اجرا در مقایسه با روسازی عادی و تثبیت نشده است. بدین منظور محور یزد-بافق استان یزد بطور موردی جهت مطالعه انتخاب گردید. در ابتدا براساس مطالعات آزمایشگاهی انجام گردید و خصوصیات مقاومتی لایه تثبیت شده با سیمان بدست آمد. در ادامه ترافیک عبوری از محور با لحاظ ضریب هم ارزی معادل 8/2 تنی و همچنین رشد ترافیک محاسبه شد. سپس برای افق طرح های مختلف 15 و 20 ساله اقدام به طرح روسازی راه تثبیت شده و عادی گردید. نهایتا هزینه اجرای روسازی های طرح شده با یکدیگر مقایسه گردیدند. بررسی های این تحقیق نشان داد که استفاده از روسازی با قشر زیراساس تثبیت شده بطورکلی باعث کاهش قابل توجه هزینه تمام شده طرح روسازی شده و با افزایش ترافیک و افق طرح روسازی، اختلاف هزینه ها کمتر می گردد. بطوریکه در طرح 15 و 20 ساله، اجرای روسازی با قشر اساس تثبیت شده با سیمان به ترتیب 42 و 21 درصد هزینه کمتری در مقایسه با روسازی عادی دارد. از این بودجه ذخیره شده می توان در بخش مدیریت نگهداری سایر محورهای شبکه راهی استفاده نمود.

کلیدواژه ها

روسازی راه، تثبیت شده، عادی، هزینه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.