بررسی رابطه علی بین مصرف انرژی و یکپارچگی مالی (مطالعه موردی: کشور ایران)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی نقش حسابداری،اقتصاد و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: AEMCNF01_588
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علی پایتختی اسکویی

دانشیار و عضو هیات علمی، گروه اقتصاد، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.

لاله طبقچی اکبری

دانشجوی دکتری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

منصور رحمانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه اقتصاد، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.

چکیده

سیر تحولات اقتصادی طی دو دهه ی اخیر با کاربرد متنوع منابع انرژی در ارتباط بوده است، بطوریکه در دهه هفتاد میلادی، تکانه های نفتی همراه با رکود اقتصادی در غرب سبب شد نقش انرژی در تحولات اقتصادی جایگاه ویژه ای یابد و بررسی ارتباط بین مصرف انرژی با سایر عوامل در کانون تحلیل گران اقتصادی قرار بگیرد. نقش یکپارچگی مالی در اقتصاد نیز حایز اهمیت فراوانی می باشد. یکپارچگی مالی با ادغام اقتصادهای مالی و با اتکا بیشتر به نظام بازار و آزادسازی در ابعاد مختلف آن اعم از آزادسازی تجارت، بازارهای مالی و سرمایه گذاری مستقیم خارجی، با عبور آزادانه عوامل تولید (نیروی کار و سرمایه )و اطلاعات آزادانه از مرزهای جغرافیایی کشورها و نیز ورود آزادانه محصولات تولیدی (اعم از کالا و خدمات) زمینه های بهبود عملکرد اقتصادی را فراهم می سازد. در این پژوهش به بررسی رابطه علی بین متغیرهای مصرف انرژی (انرژی های تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر) و یکپارچگی مالی (نسبت مجموع سرمایه گذاری پورتفوی خارجی و سرمایه گذاری مستقیم خارجی بر تولید ناخالص داخل) در ایران پرداخته شد. جهت بررسی این روابط نیز، از تکنیک های علیتی گرنجر، هیسایو و تودا و یاماموتو برای دوره زمانی 1362 تا 1395 استفاده شد. نتایج حاصل از آزمون های مربوطه گویای روابط دوسویه ای بین متغیرهای مصرف انرژی و یکپارچگی مالی در طی دوره زمانی مورد بررسی می باشند.

کلیدواژه ها

یکپارچگی مالی، مصرف انرژی، آزمون علیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.