مقایسه پارامترهای ژئوتکنیکی توده خاک در برگیرنده تونل حاصل از دو روش تحلیل برگشتی و آزمایش برش مستقیم (تونل متروی کرج-خط 2 قطعه اول)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: ششمین همایش زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE06_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1894
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نقی دهقان

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهر

فریدون رضایی

عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم زمین ایران

علی قنبری

عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم زمین ایران

محمد خسروتاش

مدیر عامل شرکت مهندسین مشاور تونل راد

چکیده

در بسیاری موارد، تحقیق در مورد طراحی و اجرای سازه های زیر زمینی منحصراً با تخمین پارامترهای ژئوتکنیکی توده خاک انجام می شود که بیان دقیق کمی و کیفی این پارامترها بسیار مشکل است. امروزه جهت برآورد پارامترهای ژئوتکنیکی توده خاک روش های مختلفی وجود دارد که از جمله می توان به آزمون های آزمایشگاهی و صحرائی و همچنین روش تحلیل برگشتی اشاره نمود. در این مقاله سعی شد ه است، پارامترهای ژئوتکنیکی بدست آمده از دو روش آزمایش برش مستقیم و تحلیل برگشتی (روش تحلیل مستقیم از نوع تک متغیره متناوب) مورد مقایسه قرار گیرد، و نتایج بدست آمده از هر دو روش، حاکی از بالا بودن مقادیر پارامترهای ژئوتکنیکی توده خاک در برگیرنده تونل متروی کرج حاصل از روش تحلیل برگشتی می باشد. و در نتیجه پارامترهای ژئوتکنیکی حاصل از روش تحلیل برگشتی به عنوان مبنای طراحی و تحلیل پایداری تونل معرفی می شوند

کلیدواژه ها

تحلیل برگشتی، پارامترهای ژئوتکنیکی توده خاک، آزمایش برش مستقیم، تونل متروی کرج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.