بررسی هیستوپاتولوژیکی اثر محافظتی جلبک Sargassum tenerriumum بر کبد چرب بارداری در موش
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نوزدهمین کنگره ملی و هفتمین کنگره بین المللی زیست شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: BIOCONF19_039
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 354
نویسندگان
گروه زیست شناسی جانوری، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی
گروه زیست شناسی سلولی، واحد پرند، دانشگاه آزاد اسلامی
گروه زیست شناسی سلولی، واحد پرند، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده
هدف از پژوهش ارزیابی اثر محافظتی جلبک سارگاسوم در برابر کبد چرب بارداری ناشی از رژیم غذایی پرچرب در موش می باشد. موش های ماده در گروه های آزمایشی شاهد (غذای استاندارد)، تجربی 1 (غذای پرچرب)، تجربی 2 (غذای پرچرب همراه با عصاره جلبک سارگاسوم) و گروه کنترل مثیت (غذای پرچرب به همراه داروی سیمواستاتین) تیمار گردیدند. موش ها بعد از ابتلا به کبد چرب، به روش پلی گامی باردار شده و همچنان تحت رژیم غذایی بودند. در روز 17 بارداری، جنین ها سزارین شده و روی کبد مادران مطالعات بافت شناسی و بیومتری انجام شد. مطالعات نشان داد، میزان استیاتوز کبد در گروه تیمار شده با عصاره جلبک سارگاسوم، کاهش معنی داری در مقایسه با سایر گروه ها داشته است P< 0/05 اثرات مضر داروهایی مانند سیمواستاتین و کلوفیبرات که در درمان کبد چرب استفاده می گردند نیز بر جنین اثبات گردیده است. جلبک سارگاسوم حاوی مواد معدنی و ترکیبات بیواکتیو مانند آنتی اکسیدان ها است. با توجه به نتایج به دست آمده از این پروژه در کاهش میزان استیاتوز در کبد موش های مادر، می توان این جلبک را به عنوان یک مکمل دارویی مناسب جهت درمان کبد چرب بارداری معرفی کرد.کلیدواژه ها
غذای پرچرب، سارگاسوم، کبد چرب بارداریمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.