سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی شیوع هموگلوبین D در خراسان جنوبی

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 9,865
این مقاله فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن مقالات دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MSEMSMED12_166

تاریخ نمایه سازی: 22 دی 1396

چکیده مقاله بررسی شیوع هموگلوبین D در خراسان جنوبی

سابقه و هدف: هموگلوبین D یکی از انواع هموگلوبینوپاتی هاست که جهش در موقعیت 121 بر روی زنجیره بتا رخ می دهد. هموگلوبین D در حالت هتروزیگوت و هموزیگوت علامت بالینی و آزمایشگاهی در تست های روتین قبل از ازدواج ندارد لذا ممکن است در خیلی از موارد از تشخیص کنار گذاشته شود و در اثر توارث همزمان با اختلالات تالاسمی و سایر هموگلوبینوپاتی ها می تواند علایم بالینی متوسط تا کشنده ای را ایجاد نماید; بنابراین این نوع هموگلوبینوپاتی نیاز به توجه و اهتمام تشخیصی بیشتری را می طلبد.گزارش بیمار :کودک 2 ساله با علایم خفیفی از کم خونی به پزشک مراجعه می کند و در شمارش سلول های خونی (CBC) کم خونی خفیف میکروسیتیک هیپوکروم مشاهده می گردد، در ادامه پزشک جهت تشخیص افتراقی این نوع کم خونی، درخواست تست های پروفایل اهن و الکتروفورز می نماید که در الکتروفورز ان، باند غیر طبیعی هموگلوبین D به مقدار 40 % مشاهده شد.نتیجه گیری: بدون شک شیوع هموگلوبینوپاتی ها به ویژه هموگلوبینوپاتی D در ایران در آینده افزایش خواهد داشت و این به دلیل عدم علامت بالینی و آزمایشگاهی در تست های روتین تشخیصی می باشد و با توجه به ایجاد حالت های بالینی مهم با درجه متوسط تا شدید در اثر توارث همزمان با سایر اختلالات زنجیره هموگلوبین؛ توصیه می گردد به مطالعات گزارش مورد توجه بیشتری شده و به دنبال ان تست های غربالگری با هدف سنجش شیوع و بررسی های بیشتر مانند الکتروفورز و تست های مولکولی در زمان مشاوره ژنتیکی پیش از ازدواج در مناطق با شیوع این هموگلوبینوپاتی جهت کاهش این موارد انجام شود.

کلیدواژه های بررسی شیوع هموگلوبین D در خراسان جنوبی:

هموگلوبینوپاتی ، هتروزیگوت ، شمارش سلول های خونی ، هموگلوبینD

نویسندگان مقاله بررسی شیوع هموگلوبین D در خراسان جنوبی

جلیل مشاری

دکتری اورولوژی و اطفال، عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

پریساسادات علوی شهری

دانشجوی دکتری پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

محمد قربانی

ارشد هماتولوژی و بانک خون، عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

سعیده سقایی شهری

دانشجوی دکتری پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

مقاله فارسی "بررسی شیوع هموگلوبین D در خراسان جنوبی" توسط جلیل مشاری، دکتری اورولوژی و اطفال، عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران؛ پریساسادات علوی شهری، دانشجوی دکتری پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران؛ محمد قربانی، ارشد هماتولوژی و بانک خون، عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران؛ سعیده سقایی شهری، دانشجوی دکتری پزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی دوازدهمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی شرق کشور پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هموگلوبینوپاتی، هتروزیگوت، شمارش سلول های خونی، هموگلوبینD هستند. این مقاله در تاریخ 22 دی 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 9865 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سابقه و هدف: هموگلوبین D یکی از انواع هموگلوبینوپاتی هاست که جهش در موقعیت 121 بر روی زنجیره بتا رخ می دهد. هموگلوبین D در حالت هتروزیگوت و هموزیگوت علامت بالینی و آزمایشگاهی در تست های روتین قبل از ازدواج ندارد لذا ممکن است در خیلی از موارد از تشخیص کنار گذاشته شود و در اثر توارث همزمان با اختلالات ... .