بررسی استفاده از مواد معدنی و الکتروسنتیک چرخشی در افزایش مقاومت فشاری بتن و تاثیر آن در تثبیت و جامدسازی سرب، روی و آرسنیک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله ی مهندسی عمران شریف، دوره: 33، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SJCE-33-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 565
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد ذوقی

دانشجوی دکتری دانشکده ی مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس

حسین گنجی دوست

استاد دانشکده ی مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس

نادر مختارانی

استادیار دانشکده ی مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس

بیتا ایتی

دانشیار دانشکده ی مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

در این مطالعه برای بررسی تاثیر و بهینه سازی 6 متغیر، نسبت وزنی خاکستر بادی X1، رس اسیدی X2 میکروسیلیس X3 به سیمان، نسبت آب به مواد جامد X4 ولتاژ اعمالی X5 و دوره ی تعویض قطبیت میدان الکتریکی X6 در الکتروسینتیک چرخشی در تثبیت و جامدسازی پسماند مصنوعی حاوی سرب، روی و ارسنیک از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی استفاده شده است. بر روی 86 نمونه ی آزمایشگاهی ساخته شده، آزمایش مقاومت فشاری و تعیین PH و بر روی نمونه های با بیشنه و کمینه مقاومت فشاری، آزمایش TCLP و عکس برداری الکترونی SEM انجام شده است. نتایج نشان داده است که به علت حضور گسترده ی CAH10 C2AH8، کلسیم سیلیکات هیدراته، محصور شدن ارسنیک NaCaAsO4, 7/5 H2O و روی و سرب در کریستال های پرتلنیت، کاهش ذرات سیمان غیر هیدراته و اثرینگایت در شرایط بهینه، میزان مقاومت فشاری، PH نمونه، غلظت سرب، روی و آرسنیک در شیرابه ی TCLP؛ به ترتیب برابر Mpa 57/56، 9/82 mg/L 0/4، mg/L 0/393، و mg/L 0/146 بوده است.

کلیدواژه ها

تثبیت و جامدسازی، الکتروسینتیک چرخشی، فلزات سنگین پسماند صنایع، TCLP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.