علل تداوم رژیم سیاسی جمهوری اسلامی ایران
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: فصلنامه علوم اجتماعی، دوره: 15، شماره: 43
- کد COI اختصاصی: JR_QJSS-15-43_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 399
نویسندگان
عضو هییت علمی دانشگاه تربیت مدرس
دانشجوی دوره دکتری جامعه شناسی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
رژیم های برآمده از انقلاب ها با دو الگوی تداوم و عدم تداوم رو به رو هستند. در انقلاب اسلامی ایران، جمهوری اسلامی به عنوان دولت-ملت در صحنه بین المللی توانست در مقابل بحران های سیاسی خود را حفظ کند و به مدت سی سال تداوم داشته باشد. مساله اصلی مقاله بر این امر تاکید دارد که چه عواملی موجب تداوم سیاسی رژیم جمهوری اسلامی شد. در پاسخ به این مساله، ابتدا ادبیات نظری مورد کنکاش قرار میگیرد و سپس بر اساس روشهای موردی و تاریخی تلاش می شود تا پاسخ شایسته به این مساله ارایه گردد. نتایج بررسی تجربی و آزمون فرضیه ها نشان داد که: ا- امام خمینی در کشمکش های بین گروهی و درون گروهی از موقعیت بلامنازع در جریانی های بعد از انقلاب برخوردار بود. گروه ها برای تحقق اهداف خویش تلاش می کردند خود را با رهبر تطبیق دهند. رهبر از طریق دولت سازی، حل بحران ها و تدوین قوانین خاص توانست در تداوم رژیم نقش به سزایی داشته باشد. 2- در انقلاب اسلامی، حزب جمهوری اسلامی قوی تر از سایر نیروهای اجتماعی و احزاب بود. حزب جمهوری اسلامی توانست نهادهای دولتی را در اختیار خویش گیرد، قواعد سیاسی جدید را بنا نهد و نیروهای مخالف را حذف کند. فعالیت حزب جمهوری اسلامی تا حدودی همسو با رهبر انقلاب بود و از این طریق در تداوم رژیم نقش به سزایی داشتکلیدواژه ها
تداوم رژیم انقلابی؛ رهبر کاریزما؛ حزب جمهوری اسلامی؛ جمهوری اسلامی ایرانمقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر آموزش بازی های هدفمند بر خلاقیت و هوش کودکان پیش دبستانی در مهدکودک
- تاثیر طرحواره درمانی بافتاری بر خودمهارگری
- بررسی رابطه بین آرزوهای شغلی با خودکارآمدی، رضایت از زندگی و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان
- بررسی سنجش میزان وجدان کاری مدیران و کارکنان بر عملکرد شغلی در سطح شرکت برق منطقه ای خوزستان
- مرور نظام مند مطالعات مرتبط با انگیزش شغلی کارکنان در ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.