سال انتشار: 1388
کد COI مقاله: JR_QJSD-1-1_002
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 143
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 13 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله دریچه جمعیتی ایران
چکیده مقاله:
دریچه جعیتی به دوره ای اطلاق می شود که در آن نسبت وابستگی سنی در مقیاسی که در تاریخ بی سابقه است، کوچک می شود این دوره کوتاه است، ابتدا و انتهای آن به طور تقریبی مشخص است و در حدود چند دهه دوام می آورد. جمعیت ایران در آستانه سرشماری سال 1385 وارد دریچه جمعیتی شده است. دریچه جمعیتی آن در حدود چهار دهه باز می ماند و در حدود سال 1425 بست خواهد شد. پس از بسته شدن دریچه جمعیتی، جمعیت ایران به سوی پیری مفرط و بی سابقه در تاریخ جمعیتی کشور پیش خواهد رفت در تاریخ جمعیتی هر کشور از جمله ایران دریچه جمعیتی یک بار باز می شود و در زمان که باز است، فرصتی استثنایی برای تبدیل اقتصاد در حال توسعه کشور به اقتصادی توسعه یافته فراهم می کند، البته دریچه جمعیتی خودکار نست و خود به خود عمل نمی کند و باید فعال و هدایت شود. تبدیل دریچه جمعیتی به عنوان یک امکان بالقوه به موهبتی جمعیتی به عنوان یک فرصت بالفعل توسعه ای، مستلزم آمادگی، سیاست گذاری برنامه ریزی و اجرای درست برنامه هاست. ایران چند سالی است که به ظاهر بی تفاوت وارد دریچه جمعیتی شده است زمان به سرعت می گذرد و این دوره کوتاه به سرعت کوتاه تر می شود، از این رو، هرچه زودتر باید مطالعات زمینه ای آغاز شود و از این فرصت ایجاد شد تاریخی و تکرارناپذیر در جهت توسعه کشور استفاده شود.
کلیدواژه ها:
گذار جمعيتي ايران، دريچه جمعيتي ايران، موهبت جمعيتي، سياست گذاري و توسعه اقتصادي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/683790/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سرایی، حسن،1388،دریچه جمعیتی ایران،،،،،https://civilica.com/doc/683790
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1388، سرایی، حسن؛ )
برای بار دوم به بعد: (1388، سرایی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- Qualitative Study of Women s Experiences with In Vitro Fertilization in Maybod City
- Implications of Ethnography Research Method in Educational and Health Studies
- Effectiveness of Spirituality Therapy on Social Stigma and Worry in the Mothers of the Children with Autism
- The Effect of Self-Care Training on Cognitive Distortions in Volunteer Instructors of Sexual Education to Children
- The Effect of Compassion-Based Counseling on Marital Intimacy of Conflicted Couples
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.