مدل پیشنهادی برای بکارگیری سامانه 3D-GIS و مدل ارتفاعی رقومی (DEM) جهت تحلیل میزان مصرف انرژی در بافت های شهری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش اندیشه ها وفناوری های نوین در علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GEOGRAPHIC01_231
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 518
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته اوسطی

گروه طراحی شهری، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

علی شکوهی

گروه طراحی شهری، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

چکیده

با توجه به مطالعات صورت گرفته در این زمینه، به نظر می آید نیاز بر این است که فرم شهری، مولفه های موثر طراحی شهری،هندسه شهری به طور خاص و مورفولوژی بافت های شهری بر میزان مصرف انرژی در شهر بررسی شده و عواملی که مانع از بهینهسازی مصرف انرژی و همچنین مانع افزایش کارایی انرژی می شود شناسایی شود.این پژوهش به بررسی امکان استفاده از یک مدلساده رستری به نام DEM و تاثیر هندسه شهری به طور خاص و نسبت سطح به حجم ساختمان ها که توصیف گری جالب از بافت شهری می باشد می پردازد، همچنین در پی تهیه یک مدل جهت محاسبه، مقایسه و تحلیل میزان مصرف انرژی در بافت شهری میباشد، که این مدل با بکارگیری 3D-GIS و DEM بدست می آید. متون مرتبط تحقیق به روش اسنادی گردآوری و سپس داده ها با استفاده از تکنیک های آماری تجزیه و تحلیل می گردند. از طرفی با استفاده از نرم افزار ArcGIS نقشه DEM را تهیه نموده و با نرم افزار 3D ArcGIS و Matlab پردازش می گردند. بررسی هایی که در این پژوهش صورت گرفت ثابت می کنند که DEM ابزار خوبی است که پارامترهای مورفولوژیک شهری را خیلی سریع در اختیار ما قرار می دهد. سپس برخی از این پارامترها در مدل LT بکارگرفته شد تا حالتهای مختلف مصرف انرژی بررسی شوند . در این مطالعه تعدادی از روابط میان بافت شهر و مصرف انرژی ، استخراجگردید . این پژوهش ثابت کرد که نسبت سطح به حجم هرچند که پارامتر مورفولوژیکی جالبی است اما بیانگر کل مصرف انرژی درسطح شهر نیست . شاخص مناسب تر نسبت مناطق غیر پویا به پویا است هرچند که مقادیر دقیق مصرف انرژی تنها از طریق شبیه سازی های تلفیقی نظیر مدل LT بدست می آید . این نتایج در مقیاس شهر تاکنون اثبات نشده بودند.

کلیدواژه ها

بافت شهر، مصرف انرژی، DEM، نرم افزار 3D-GIS، مدل LT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.