طراح مدل برنامهریزی ریاضی پرومتی (PROMETHE) جهت انتخاب بهترین تکنولوژی (مورد مطالعه: شرکت صنعتی نوشین)
محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تحقیق در عملیات ایران
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,383
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICIORS02_056
تاریخ نمایه سازی: 11 اسفند 1387
چکیده مقاله:
بحث مدیریت تکنولوژی و از موارد خاص آن، "مدیریت انتقال تکنولوژی" از مباحثی است که در دو دهه اخیر توجه زیادی به آن شده است و نقش آن در توسعه صنعتی و اقتصادی تمامی کشورها مورد تأکید قرار گرفته است. به طوری که مهمترین دلیل کاهش توان رقابتی آمریکا نسبت به ژاپن در دهه هشتاد میلادی، ضعف آمریکا در مدیریت تکنولوژی ذکر میشود که این کشور با برطرف کردن این نقیصه و عمل کردن به توصیههای متخصصین تکنولوژی توانست در دهه نود توان رقابتی خود را بهبود دهد و بار دیگر برتری رقابتی خود را به دست آورد. یکی از راههای دستیابی به دانش فنی، انتقال آن میباشد که باید انتخاب آن را در نظر گرفتن نوع تکنولوژی و توانمندیها و شرایط خاص کشور صورت پذیرد که این امر خود مستلزم برخورد آگاهانه و همراه با برنامریزی میباشد. بعد از انتخاب راهکار انتقال در دستیابی به تکنولوژی، میبایست روشهای متفاوت آن بررسی و با لحاظ کردن تمامی جوانب کار، در طی مطالعات و تحقیقاتی دقیق، به انتخاب روش بهینه اقدام کرد. [1]
در این پژوهش به دو مدل انتخاب تکنولوژی اشاره شده است. مدل اول، یک مدل استراتژیک میباشد که در این مدل به نوع شرایط محیطی، اعم از عوامل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، و تأثیر آن عوامل بر تکنولوژی مورد نظر سازمان، توجه میشود. در مدل دوم، یک چارچوب ریاضی ارائه شده است که به کمک مدل PROMETHE، تکنولوژی مناسب را انتخاب میکند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی اجلی قشلاجوقی
مهندس صنایع، کارشناس ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه تهران -مدرس دا
سید رحیم صفوی میرمحله
مهندس صنایع، کارشناس ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه تهران - مدرس دانشگاه پ
احمد بیطرف
مهندس صنایع، کارشناس ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه تهران
تقی کریمی
مهندس صنایع، کارشناس ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه یزد - مدرس دانشگاه پیا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :