تبیین مدل رابطه سبک های یادگیری و راهبردهای خودتنظیمی با اهمال کاری تحصیلی در بین دانشجویان و دین پژوهان (با نقش واسطه گری متغیر جنسیت)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره علمی پژوهشی سراسری توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی،جامعه شناسی و علوم فرهنگی اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: EPCONF03_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبرز صدیقی ارفعی

دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه کاشان

ریحانه افصحی فرد

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه کاشان

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه سبک های یادگیری و راهبردهای خودتنظیمی با اهمالکاری تحصیلی دانشجویان و دین پژوهان بانقش واسطه گری متغیر جنسیت صورت گرفته بود. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری اینپژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه قم (6048 نفر) و کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل در مرکز علوم حوزوی جامعه المصطفی(ص) استان قم (9983 نفر) در سال تحصیلی 93 - 94 بود. نمونه آماری این پژوهش با استفاده از جدول مورگان تعداد 430 نفر که بااستفاده از روش طبقه ای متناسب با حجم دانشجویان در نظر گرفته شده بود. ابزار تحقیق شامل سه پرسشنامه سبکهای یادگیریکلب (1999)، پرسشنامه راهبردهای یادگیری خودتنظیمی (MSLQ) و پرسشنامه اهمال کاری سولومون بود. ضریب آلفای بدستآمده در این مطالعه برای سبک های یادگیری تجربه عینی، مشاهده تاملی، مفهوم سازی انتزاعی و آزمایشگری فعال به ترتیب 625 / 0 ،616 / 0 ، 695 / 0 و 649 / 0 بدست آمده بود. همچنین برای نمره کل خودتنظیمی و مولفه های باورهای انگیزشی و راهبردهای یادگیری به ترتیب 912 / 0 ، 841 / 0 و 865 / 0 و همچنین برای اهمال کاری تحصیلی 905 / 0 محاسبه شده بود. نتایج نشان داد که بین سبک های یادگیری تجربه عینی، مشاهده تاملی، آزمایشگری فعال و راهبردهای خودتنظیمی با اهمالکاری تحصیلی دانشجویان و دین پژوهان با لحاظ متغیر واسطه ای جنسیت رابطه معنادار بود. همچنین، بین سبک های یادگیری مشاهده تاملی و آزمایشگری فعال با اهمال کاریتحصیلی دانشجویان و دین پژوهان با لحاظ متغیر واسطه ای جنسیت نیز رابطه معنادار بود. از سوی دیگر بین راهبردهای خودتنظیمینیز با اهمال کاری تحصیلی دانشجویان و دین پژوهان با لحاظ متغیر واسطه ای جنسیت رابطه معنادار مشاهده شد. به علاوه، بین سبک های یادگیری مفهوم سازی انتزاعی و آزمایشگری فعال با خودتنظیمی (نمره کل) دانشجویان و دین پژوهان با لحاظ متغیر واسطه ای جنسیت رابطه معناداری وجود داشت. همچنین بین جنسیت با سبک های یادگیری، راهبردهای خودتنظیمی و اهمال کاری تحصیلی دانشجویان و دین پژوهان رابطه معناداری بدست آمد. در نهایت مشخص شد که از میان سبک های یادگیری میزان مفهوم سازی انتزاعی و نمره کل خودتنظیمی دخترها به طور معناداری بیشتر از پسرهاست،اما میزان اهمال کاری پسران بیشتر از دختران بوده است. همچنین، میزان مفهوم سازی انتزاعی و نمره کل خودتنظیمی دین پژوهان به طور معناداری بیشتر از دانشجویان بود،ولی میانگین نمرات اهمال کاری تحصیلی دانشجویان و دین پژوهان تفاوت معناداری نداشته است.

کلیدواژه ها

سبک های یادگیری، خودتنظیمی، اهمال کاری تحصیلی، دانشجویان،دین پژوهان، متغیر واسطه ای،جنسیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.