رابطه توانایی مدیریت و هزینه حقوق مالکانه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت و پنجمین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
  • کد COI اختصاصی: MOCONF08_205
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 359
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا حبیبی اصفهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

فرزین رضایی

دانشیار گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

چکیده

در این تحقیق رابطه ی بین توانایی مدیریت و هزینه حقوق مالکانه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بررسی شده است. مدیریت، فرآیند به کارگیری موثر منابع انسانی و امکانات مادی برای تحقق اهداف سازمانی است. تحقق این فرآیند به وسیله ی انجام وظایف اساسی مدیران، یعنی برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت و رهبری و کنترل و با توجه به نظام ارزشی حاکم بر سازمان امکان می یابد. مدیر کارا کسی است که بتواند با استفاده از حداقل امکانات، حداکثر بهره را به سازمان برساند. هزینه مالکانه هر شرکت، عبارت از نرخ بازدهی است که آن شرکت باید از سرمایه گذاری های خود بدست آورد تا بتواند انتظارات سرمایه گذارانی را که وجوه بلند مدت شرکت را فراهم آورده اند تامین کند. با استفاده از یک شاخص افزایشی در مهارت های مدیریتی به عنوان یک شاخص برای توانایی مدیریت، نشان دهنده این می باشد که سرمایه گذاران خواهان بازده بیشتری از شرکت هایی می باشند که مدیران اجرایی آنها دارای توانایی بالاتری می باشند. نتایج برآورد فرضیه پژوهش با استفاده از تکنیک داده های تابلویی در نرم افزار اقتصاد سنجی Eviews 9 شامل 115 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره 9 ساله از ابتدای سال 1384 تا پایان سال 1392 حاکی از این است که بین کارایی و توانایی مدیریت و هزینه حقوق مالکانه رابطه منفی و معناداری وجود دارد. این یافته، مبنایی برای در نظر گرفتن تاثیر عوامل مدیریتی و غیرمالی را بر هزینه حقوق مالکانه و وضعیت مالی، در اختیار قرار خواهد داد.

کلیدواژه ها

توانایی مدیریت، حقوق صاحبان سرمایه، هزینه حقوق مالکانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.