تاثیر تجارت الکترونیک در توسعه صادرات محصولات کشاورزی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت و پنجمین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
  • کد COI اختصاصی: MOCONF08_190
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سولماز کاظمی

دانشجوی دوره کارشناسی موسسه آموزش عالی نبی اکرم (ص) تبریز

چکیده

موضوع بازاریابی ودسترسی به خریدار می باشد که این امر نیز به دلیل پراکندگی مناطق روستایی و دوری آن از مراکز فروش می باشد. از دیر باز عرضه ی محصولات روستایی چه محصولات کشاورزی و دامداری و چه صنایع دستی روستایی از طریق واسطه هایی صورت می گرفت. گردش جریان محصولات به این صورت باعث می شد که سودمندی روستاییان از تولید محصولات روستایی به حداقل برسد و واسطه ها بیشترین سود را کسب نمایند. از دیگر معضلات تولید محصولات روستایی، عدم اطلاع کافی از تقاضای بازار است. در نتیجه گاهی شاهد کمیابی برخی از محصولات در بعضی از سال ها هستیم و گروهی دیگر از محصولات، مازادتقاضای بازار عرضه می گردند. در سالیان اخیر ، فناوری اطلاعات و ارتباطات در عرصه ی تجارت، بسیاری از این چالش ها را از پیش رو برداشته است. از تجارت الکترونیک می توان در توسعه ی بخش کشاورزی و برای بازاریابی محصولات کشاورزی استفاده نمود، قابلیت استفاده از اینترنت در عرضه ی محصولات کشاورزی به بازار از مزایای قابل توجه این فن آوری جدید می باشد. در این راستا، تجارت الکترونیکی به عنوان یکی از مهمترین ابزارهایی است که تا حد زیادی شاخص هایی نظیر افزایش کارآیی تجاری، آزادسازی و شفاف سازی اطلاعات و توسعه روابط علمی، فرهنگی و تجاری در سطح بین الملل را در راستای جهش و توسعه صادراتی برای کشور تامین می کند و مزایای رقابتی وسیعی را در اختیار کشورمان قرار می دهد. برای آنکه بتوانیم از تجارت الکترونیکی به عنوان یک ابزار موثر در توسعه و جهش صادرات استفاده کنیم ، باید بیشتر با تجارت الکترونیکی آشنا شویم، لذا در این نوشتار سعی داریم ، تعریفی از تجارت الکترونیکی ارایه دهیم و تاثیر آن را در توسعه و جهش صادرات بررسی نماییم.

کلیدواژه ها

توسعه، صادرات، تجارت الکترونیکی، بهبود، روابط بین الملل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.