نوروسایکولوژی، رفتارهای مذهبی و معناداری زندگی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش ملی معناداری زندگی
  • کد COI اختصاصی: MANADARI01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4419
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم خرم دل

کارشناس ارشد روان شناسی روان شناسی

کریم عسگری

دکترای تخصصی پسیکوفاماکولوژی و استادیار گروه روان شناسی دانشگاه اصفه

مهدی ربیعی

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی

چکیده

هدف این مقاله مروری بر شواهد و یافته هایی است که تجربه های مذهبی را با دلایل عصب شناختی پیوند می دهد. دین به عنوان اعلاترین داشته بشر در طریق شناخت جهان درون و برون آدمی و معنای زندگی،به دلیل ماهیت پدیدار شناختی اش در طول تاریخ و در جهان علم همواره آراء و عقاید متفاوتی در تایید و انکار آن ابراز شده است. در زمینه‌ی علم عصب‌شناسی، روان‌شناسان و عصب‌شناسان سعی‌شان بر این است که بتوانند به این مطلب با صراحت اشاره کنند که چه ناحیه‌ای از مغز در طول انجام رفتارهای مذهبی که انسان انجام می دهد دخیل هستند و در برابر فرهنگ‌ها زمان‌ها و اعتقادات مختلف و گوناگون ثابت هستند.عصب شناسان در بررسی های خود مناطقی را در مغز یافتند که در تجربه های مذهبی فعال می شوند،ناحیه ای که تحت عنوان« مکان خداوند» شناخته می شود. همچنین ثابت شده است که ثبات بیولوژیکی و نوروترانسمیتری و به طبع آن تعادل هیجانی در معناگریزی و نهایتاً معناداری زندگی سهم به سزایی دارد.

کلیدواژه ها

نوروسایکولو‍‍ژی، معناداری، معناگریزی، تجربه های مذهبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.