مطالعه آزمایشگاهی تاثیر سرریز w بر کاهش آبشستگی بستر در قوس 90 درجه تند

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه آب و خاک، دوره: 30، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSW-30-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ویدا آتشی

دانشجوی دکترا گروه سازه های آبی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز

محمود شفاعی بجستان

استاد گروه سازه های آبی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز

ایده گلرخ

دانش آموخته کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز،اهواز

چکیده

جریان در قوس تحت تاثیر دو نیروی گرادیان عرضی فشار و گریز از مرکز قرار می گیرد که باعث به وجود آمدن جریان های حلزونی می شود. چنین الگویی عامل عمده ی فرسایش در قوس خارجی و رسوب گذاری در قوس داخلی است و اصلاح این الگو با روش های مختلفی امکان پذیر است که از جمله می توان به نصب سرریز w اشاره کرد. در تحقیق حاضر میزان فرسایش دیواره داخلی، خارجی و میانه فلوم در شرایط با حضور سرریز w و نصب آن در موقعیت های 30، 60، 90 درجه در قوس 90 درجه تند بررسی شده است. حضور سرریز w سبب توزیع یکنواخت تر جریان در بالادست محل نصب سرریز شده و اثر دو نیروی گرادیان عرضی فشار و گریز از مرکز بگونه ای اصلاح شده که هیچ گونه فرسایشی مشاهده نمی شود. نتایج این تحقیق نشان داد که در موقعیت 30، 60، 90 درجه بیشترین مقدار عمق فرسایش در عدد فرود 0/206 نسبت به عدد فرود 0/137 به ترتیب به میزان 84، 90، 118 درصد در محدوده دیواره خارجی افزایش داشته است. همچنین در هر دو عدد فرود نصب سرریز در زاویه 30 درجه بیشترین درصد کاهش فرسایش بستر را نسبت به زوایای 60 و 90 درجه به همراه داشته است

کلیدواژه ها

الگوی جریان، عمق آبشستگی، فرسایش، قوس 90 درجه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.