مقایسه عملکرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران با شاخص های کلیدی معرف توسعه پژوهش با استفاده از تکنیک دلفی فازی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت توسعه فناوری، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JTDM-2-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر علی سیف الدین

عضو هیات علمی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران

فاطمه ثقفی

عضو هیات علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، تهران

محمد مهدی ذوالفقار زاده

عضو هیات علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

مهدی حمیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی دانشگاه تهران

چکیده

لازمه نیل به اهداف توسعه ملی برخورداری از دانش و تکنولوژی پیشرفته است که تنها در سایه انجام پژوهش های بنیادی، کاربردی و توسعه ای کسب می شود. لذا ارزشیابی و نظارت بر وضعیت پژوهش امری غیر قابل اجتناب است. از طرفی ارزشیابی و نظارت وقتی به شکل موثر انجام می شود که شاخص های دقیق و مناسبی برای آن شناسایی، تدوین و برای تصمیم گیری در اختیار سیاست گذاران این حوزه قرار گیرد. در همین راستا این پژوهش شاخص های کلیدی توسعه پژوهش در سطح کشور را با تمرکز بر بخش بهداشت و درمان شناسایی کرده و وضعیت شاخص ها در این بخش را در مقایسه با دانشگاه ها و موسسات زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد مقایسه قرار می دهد. روش پژوهش حاضر، توصیفی- تحلیلی است و برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از تکنیک دلفی فازی ایشیکاوا با نظر 8 خبره استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد که 30 شاخص از مجموع 74 شاخص استخراج شده توسط محقق از نگاه خبرگان عوامل کلیدی محسوب می شوند که باید به طور مستمر مورد پایش قرار گیرند. همچنین آمارهای منتسب به تعدادی از شاخص ها، تفاوت های قابل توجهی را در مقایسه وضعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نشان می دهد.

کلیدواژه ها

پژوهش، شاخص، بهداشت و درمان، علوم، تحقیقات و فناوری، دلفی فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.