حفاری های بزرگ زیرزمینی در مناطق شهری و تدوین الگوریتم پیش بینی روش اجرا
محل انتشار: هفتمین کنفرانس تونل ایران
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,475
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ITC07_072
تاریخ نمایه سازی: 1 بهمن 1384
چکیده مقاله:
انتخاب روش مناسب اجرا با توجه به محدودیت های شهری برای حفاری های بزرگ زیرزمینی، حتی قبل از شروع به طراحی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد . تنوع روشهای اجرا از قبیل حفاری یک مرحله ای، حفاری چند مرحله ای، حفاری با تکیه گاه میانی داخلی و یا آویز خارجی از یک طرف و خصوصیات ژئوتکنیکی توده محل حفاری، مشخصات هندسی طرح و محدودیت های
آن از طرف دیگر باعث می گردد که هر مورد از این حفاری ها از نظر روش اجرا در نوع خود منحصر بفرد باشد . انتخاب روش اجرای مناسب در این صورت تنها بعد از پیشبرد نسبی طرح های مختلف و مقایسه مالی و فنی این گزینه ها امکان پذیر می باشد، که خود مستلزم حجم بزرگی از تحلیل های اولیه بوده و می تواند هماهنگی نسبی بخش های مختلف یک پروژه جامع مانند خطوط مترو را نیز تحت تاثیرقرار دهد . در بررسی حاضر سعی شده است ابتدا با فرض مقادیر پارامترهای ژئوتکنیکی، امکانپذیری استفاده از هر یک از روشهای فوق با تغییر پارامترهای حفاری مورد بررسی قرار گیرد . در مرحله بعد پس از حصول حدود اعتبار این روشها، اطلاعات بدست آمده دسته بندی شده و با معرفی شاخص های بی بعد حاکم بر رفتار تونل های کم عمق و ارائه مقادیر آنها در قالب نمودارهای کا ربردی،امکان ارزیابی رفتار توده خاک میزبان تونل و پیش بینی مشخصات مناسب حفاری در مراحل مقدماتی مطالعاتی برای طراحان تونل فراهم آمده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امیرعباس بصیری طهرانی
کارشناس ارشد ژئوتکنیک، مهندسین مشاور سیویار
یحیی باقری حریری
کارشناس ارشد راه و ساختمان، شرکت متروی تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :