بررسی تاثیر مشاوره گروهی به روش تحلیل رفتار متقابل بر کاهش افسردگی دانشجویان دختر دانشگاه آزاد کاشان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنگره بین المللی بهداشت روان وعلوم روانشناختی
  • کد COI اختصاصی: WCMMPS01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 508
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اندیشه گلشن

دانشجوی دکتری روان شناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم

ناصر صبحی قراملکی

دانشیار گروه روان شناسی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی تاثیر مشاوره گروهی به روش تحلیل رفتار متقابل بر کاهش افسردگی دانشجویاندختر دانشگاه آزاد کاشان در سال 1395 انجام شد. در این تحقیق به شیوه نیمه تجربی، از بین دانشجویان افسرده کهافسردگی بالاتر از 18 (نقطه برش) داشتند، 36 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به شیوه تصادفی دردو گروه آزمایش (18 نفر) و گواه (18 نفر) قرار گرفتند. به منظور گردآوری داده ها در این پژوهش از پرسشنامه افسردگیبک استفاده شد. به این ترتیب، پیش از برگزاری اولین جلسه آموزش، با استفاده از پرسشنامه در هر دو گروه آزمایش وگواه، پیش آزمون اجرا شد و سپس برای گروه آزمایش 8 جلسه 120 دقیقه ای آموزش تحلیل رفتار متقابل برگزار شد. درهر یک از جلسات یکی از مهارتهای اساسی مدل اریک برن آموزش داده شد و بلافاصله بعد از اتمام جلسات آموزشی برروی هر دو گروه آزمایش و گواه پس آزمون، و یک ماه پس از آن آزمون پیگیری انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها ازتحلیل کواریانس با اندازهگیری مکرر استفاده شد. نتایج نشان داد، آموزش مشاوره گروهی به روش تحلیل رفتار متقابل،سبب کاهش معنی دار افسردگی (p≤0/01) در گروه آزمایش میگردد به طوری که در مقایسه دو به دوی مراحل آزمون در گروه آزمایش، بین پیش آزمون با پس آزمون و پیگیری اختلاف مدنیداری وجود داشت (p≤0/01) و پس از آزمون پیگیری در یک سطح آماری بودند. همچنین بین نمره های عامل (پیش آزمون، پسآزمون و پیگیری) و گروه ها تفاوت معنی داری مشاهده شد (P≤0/01). با توجه به نتایج این تحقیق چنین به نظر میرسد که آموزش گروهی به شیوه تحلیل رفتار متقابل، می تواند به طور موثری سبب کاهش نمره افسردگی دانشجویان دختر گردد و در ارایه خدمات بهتر برایسلامت روانی آنان مفید باشد.

کلیدواژه ها

مشاوره گروهی، تحلیل رفتار متقابل، افسردگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.