اثر توسعه بانکداری الکترونیکی بر پایه پولی و ضریب فزاینده نقدینگی کشور

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش حسابداری،مدیریت و اقتصاد با رویکرد پویایی اقتصاد ملی
  • کد COI اختصاصی: AMEM01_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 649
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عماد رضایی

استادیار گروه حسابداری ،واحد ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر،ایران

مسعود باجلان

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات ، ایران

فیروزه مهرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر.ایران

چکیده

در سال های اخیر، روند رو به رشد استفاده از ابزارهای نوین پرداخت الکترونیک درسیستم بانکی کشورقابل توجه است، حال آنکه درطی این مدت رشد نقدینگی در اقتصاد ایران به شدت افزایش یافته است و لذا این گمان می رود که رابطه ای میان استفاده از ابزارهای نوین پرداخت الکترونیک و رشدنقدینگی وجود داشته باشد از این رو هدف این پژوهش تاثیر بهره گیری از ابزارهای نوین پرداخت الکترونیکی (خودپرداز، پایانه فروش و پایانه شعب) بر نقدینگی در اقتصاد ایران با استفاده از داده های ماهانه در دوره 1389 تا 1385 از تکنیک (ARDL) خودبازگشت با وقفه توزیعی می باشد. نتایج نشان دهنده رابطه معنی دار و معکوس میان تاثیر استفاده از ابزارهای نوین بانکداری الکترونیک بر نقدینگی در اقتصاد ایران می باشد. باید توجه داشت که استفاده از این ابزارهای نوین طی این چند سال نحوه دسترسی مشتریان بانکی را تغییر داده است.

کلیدواژه ها

پرداخت الکترونیک، اقتصاد ایران، نقدینگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.