بررسی نظریه های یادگیری بزرگسالان و کاربرد آن در آموزش و یادگیری کارکنان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی آموزش و توسعه سرمایه انسانی
  • کد COI اختصاصی: THCD04_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2402
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا کامیار

دکترای مدیریت آموزشی،رییس توسعه منابع انسانی شرکت الکتریک خودرو شرق،

چکیده

یادگیری یک تحول است، یک تغییراست، یادگیری یعنی این که خود را در رابطه با جهان بطور متفاوت ببینیم. .فرایندهای رشد یا تحول هم بدنبال فرایندهای یادگیری رخ میدهند از این رو در دنیای پرشتاب و متغیر کنونی، بزرگترین امتیاز رقابتی در پارادایمهای جدید کسب و کار، یادگیری بیان شده است.. لذا مهمترین اتفاق در زمینه بهبود کسب و کارمی تواند فرآیند گذار از آموزش به یادگیری برای استفاده از کلیه ظرفیت ها در توسعه یادگیری و توسعه کارکنان باشد. به نظر نگارنده برای موفقیت آمیز بودن این گذر نیازمند آشنایی با اصول و فرآیندهای یادگیری هستیم. در این تغییر پارادایم مرکز ثقل فرآیندهای آموزشی از آموزش به یادگیری تغییر ماهیت داده است. برای موفقیت در این تغییر پارادایم توجه به اصول یادگیری بزرگسالان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.با توجه به ماهیت موضوع آموزش و یادگیری ، تاکنون نظریه های مختلفی د ر باره آن ارایه شده است . هدف از ارایه ی نظریه های مختلف یادگیری و آموزشی، درک و شناخت این نکته است که فراگیران چگونه می آموزند و شرایط لازم برای ایجاد یادگیری را توصیف می نمایند. شناخت و بکارگیری این نظریه ها به دست اندرکاران آموزش کمک می کند تا با شناخت این شرایط وتهیه و تدوین فعالیت های یادگیری مناسب ،راه های متنوع تری برای یادگیری اتخاذ کن ن د و بتوانن د به شیوه های موثر تر ی فراگیران خود را آموزش دهند .در این مقاله ضمن بررسی نظریه های یادگیری بزرگسالان، اصول آموزش و یادگیری مبتنی بر این نظریه ها را برای بکارگیری دربحث اموزش و یادگیری کارکنان بیان می کنیم.

کلیدواژه ها

یادگیری، بزرگسالان، نظریه، آموزش، کارکنان، پارادایم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.