معنای شرط و اقسام شروط باطل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی فرهنگی و پژوهش دینی
  • کد COI اختصاصی: GHADIRCONF02_282
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1038
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد شهبازقهفرخی

عضو هییت علمی دانشگاه شهرکرد

عباسعلی صالحی

عضو هییت علمی دانشگاه شهرکرد

چکیده

قانونگذار در مواد 233 الی 235 قانون مدنی با معرفی اجمالی از انواع شروط باطل و مبطل و صحیح بدون بررسی ماهیت آنها با سرعت از این مطلب گذشته و در مواد بعدی به بررسی آثار و نتایج انواع شروط همت گماشته است. توجه به اهمیت و حساسیت ویژهای که شروط در عقد دارند به گونه ای که گاهی نتیجه شرط ضمن عقد حتی از نتیجه ماهیت خود عقد نیز نزد متعاملین مهمتر است؛ لزوم بررسی ماهیت فقهی انواع شرط را بیشتر نمایان می سازد. به این منظور جهت توضیح و تبیین مراد قانونگذار مطابق اصل 4 و 167 قانون اساسی به فقه اسلامی مراجعه شده است و نظرات فقها نیز مورد مداقه قرار گرفته است. در این جستار پس از تبیین معنای شرط با بررسی انواع شروط از حیث ارتباط با عقد و اعتبار یا عدم اعتبارسعی شده تا این اجمال قانونگذار مرتفع گردد.

کلیدواژه ها

شرط ضمن عقد، عقد لازم، شرط باطل، شرط مبطل- فقه امامیه، حقوق مدنی ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.