تولید آلفا سلولز با کیفیت بالا از لینتر پنبه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی اقتصاد سبز
  • کد COI اختصاصی: GETOROUD04_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5042
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی ناصحی

دانش آموخته، صنایع خمیر و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سیدمجید ذبیح زاده

دانشیار، عضو هیات علمی، گروه چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حسین یوسفی

استادیار، عضو هیات علمی، گروه تکنولوژی و مهندسی چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حسین کرمانیان

دانشیار، عضو هیات علمی، گروه مهندسی فناوری تولید سلولز و کاغذ، دانشکده انرژی و فناوری های نوین، دانشگاه شهید بهشتی، سوادکوه، ایران

چکیده

اهمیت روز افزون مسایل زیست محیطی و محصولات زیستی موجب گسترش تحقیقات در این زمینه شده است. تولید محصولات زیستی که مواد اولیه آنها از محیط زیست تامین میگردد؛ اولین گام برای ایجاد یک اقتصاد سبز می باشد. در این تحقیق محصول زیستی آلفا سلولز که در زمینه های مختلف صنایع غذایی، دارویی و نظامی کاربرد دارد، با روشی متفاوت با آلودگی زیستی بسیار کم تولید میگردد. آلفا سلولز در ساخت بسیاری از مشتقات سلولزی مانند کربوکسی متیل، نیترات و غیره مورد استفاده قرار می-گیرد.الیاف لینتر پنبه در این تحقیق با افزودن مراحل تکمیلی در خالص سازی هرچه بهتر محصول آلفا سلولزی مورد استفاده قرار می-گیرد. به منظور خالصسازی از مراحل تیمار مکانیکی (بادی)، شستشو با آب داغ و در نهایت خالص سازی با فرآیند شیمیایی سودا در سه سطح غلظت سدیم هیدروکسید( 40g/l ،30g/l ،20 g/l )استفاده میشود. آزمون تعیین میزان آلفا سلولز، درجه پلیمری-شدن و پراش پرتو ایکس به منظور بررسی خواص الیاف صورت گرفت. نتایج آزمون تعیین میزان آلفا سلولز ، نشان داد که در غلظت های 20 g/l و 30 g/l بترتیب 99/08 و 99/12 و 40 g/l سدیم هیدروکسید بیشترین خلوص آلفا (99/23) بدست آمد.درجه پلیمری شدن آلفا سلولز از 4986 تا 4840 متغییر بود. افزایش میزان مصرف سدیم هیدروکسید، تخریب زنجیره های سلولزی را درپی دارد که با کاهش درجه پلیمریشدن و بازده همراه است. اطلاعات مربوط به پراش پرتو ایکس (XRD) نشان داد که الیاف خالص شده در قلیا دارای الگوی مربوط به سلولز نوع یک میباشد و فرآیندهای مکانیکی و شیمیایی تغییری در ساختار سلولز ایجاد نکرده است. بنابراین روش ترکیبی در این تحقیق از آلودگی های شیمیایی و زیست محیطی تولید این محصول کاسته و محصولی با کیفیت بالا بدست می آید. بنابراین با بهینه سازی شرایط تولید میتوان گامی مهم در تولید آلفا سلولز با کیفیت زیاد برداشت.

کلیدواژه ها

محصولات زیستی، زنجیره تامین سبز، آلفا سلولز، مشتقات سلولزی، لینترپنبه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.