شناسایی چالش های عرضه برق به متقاضیان صنعتی از منظر بخش خصوصی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدیریت و مهندسی پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: ICMPE01_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 361
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین مرسلی

دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

ابوتراب علیرضایی

استاد دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

تغییر قواعد و روابط حاکم بر اقتصاد جهانی، بازنگری در ساختارهای صنعت برق کشور را همچون بسیاری از عرصههای دیگراجتنابناپذیر ساخته و این مهم با بهبود فضای کسبوکار و رفع موانع در این صنعت و بواسطه حضور موثر بخش خصوصی میسر می گردد.زمینه اصلی تجدید ساختار در صنعت برق، بازبینی ساختارهای موجود و طراحی مجموعهای از فرآیندها برای حرکت از فضای انحصاری بهسوی فضای رقابتی و مشارکت بیشتر بخش خصوصی توانمند و کارآمد و ایجاد انگیزه برای استمرار سرمایهگذاری همهجانبه در این حوزه است.تشکیل بازار رقابتی برق، اولین اقدام ارزشمند جهت نیل به اهداف خصوصی سازی صنعت برق می باشد، اما به دلایل مختلف که در این تحقیق به آن اشارهشده است، خصوصیسازی واقعی تاکنون بهصورت کامل ایجاد نشده و کماکان برق در ایران بهعنوان یک کالای انحصاری و با دخالت مستقیم دولت در اقتصاد برق به شمار میآید. در راستای شکستن این حصار وآزاد شدن بیشتر معاملات برق از انحصار دولت، مبحث فروش برق به متقاضیان صنعتی و عمده طرح گردید تا تولیدکننده برق و مصرفکننده برق بتوانند بدون دخالت مستقیم دولت در بخشهای غیر انحصاری، باهم معامله کنند. در صنعت برق،به این نوع معامله، اصطلاح رایج قرارداد دوجانبه گفته میشود. در این تحقیق سعی گردید به روش کیفی و با استفاده از مصاحبه با 20 نفر از خبرگان صنعت برق در این حوزه چالش ها و موانع پیش روی عدم انعقاد قرارداد های دوجانبه مشخص گردد، اهم این موانع نبود عزم جدی در وزارت نیرو برای ترویجقراردادهای دوجانبه، شرایط اقتصادی کنونی حاکم بر صنعت برق کشور و اعطای یارانه انرژی و عدم فرهنگ سازی جهت پذیرش برق به عنوان کالای تجاری میباشد.

کلیدواژه ها

قرارداد دوجانبه، تجدید ساختار، بازار رقابتی برق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.