تاثیر قدرت نرم در پیشرفت انقلاب اسلامی ماهیت، مراتب و کاربرد قدرت نرم اسلامی در پیشرفت و تعالی مطلوب جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدیریت و مهندسی پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: ICMPE01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 625
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین علی احمدی

عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

جهان واقعیتی است موجود با ویژگی های خاص خود. بشر در تفسیر جهان راه تکنیک و تصرف علمی، ایده پردازی و کل نگری فلسفی و عشق گرایی عرفانی را تجربه کرده است و گاه به ترکیب این جهان بینی ها نیز فکر کرده است. تجارب بشر از روش فرضیه و آزمون، استدلال و منطق، تجربه عرفانی و تهذیب بشر را نتوانسته است سیراب نماید. بشر می خواهد با قدرت دردیگران نفوذ نماید و به نیازها دست یابد. نه روش تکنیکی مادی و محسوس او را ارضاء کرده، نه روش ایده پرداز و کل نگری او را اقناع کرده است و نه با احساسات و عشق دلدارانه نیاز بشر برطرف شده است. بشر از محدودیت علم و تکنیک، فلسفه و تیوری،عرفان و احساس و تکیه بر ابزار و علل و اسباب خسته شده است. چه باید کرد آیا ترکیب راه های عرفانی، فلسفی، علمی و تکنیکی می تواند قدرت مطلوب تولید نماید یا بشر محتاج قدرتی فوق بشری است و نیازمند قدرتی ناشی از اعمال دقیق وحیالهی و تجارب انبیاء (ع) است منابع اسلامی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ، منابع و مولفه های قدرت نرم را ترسیم کرده اند. مبانی و اهداف نرم قدرت در حقوق اساسی جمهوری اسلامی تبیین و روش استفاده از قدرت نرم و ساختارهای لازم پیشبینی شده است. اما هویت ، رابطه این قدرت با جهان بینی و دین ، مراتب این قدرت تبیین نشده است. نقش این قدرت نرم در پیشرفت انقلاب اسلامی چیست قانون اساسی ایران سعی دارد با اتکاء بر آرای عمومی، باورهای اسلامی، آزادی عقاید و نشرآن، آزادی زبان، خط، مذهب، حضور عموم مردم در امر به معروف، نهی از منکر، و حفظ محیط زیست را نمونه هایی از قدرتناشی از مبانی اسلامی، اهداف اسلامی و وظایف دولت اسلامی را نشان دهد و جریان این عقاید در اصول قانون اساسی را مقرر نماید. این قدرت نرم را ناشی توحید، معاد، نبوت و امامت دانسته است. در تحلیل این قدرت گاه با رویکرد عرفانی، گاه فلسفی،گاه علمی و گاه ترکیبی برخورد شده است. برخی سعی دارند تفکر انقلاب اسلامی را تفکری بشری و ناشی از تجارب مبارزاتی جلوه دهند. اما انقلاب اسلامی حاصل تلاش، انبیاء (ع) اهل البیت (ع) و مومنان و روحانیت شیعه است، که برای بروز قدرتلایزال الهی بکار رفته است. این قدرت بی واسطه، معنوی، غیر مادی، بدون تکنیک، بدون برنامه بشری و ناشی از اخلاص رهبران برای تحقق مو به موی دین بوده است. راه پیشرفت این قدرت همان راه دست یابی به آن است. پیشرفت انقلاب اسلامی دربریدن از عقاید بشری و تکیه بر نور الهی است. کاستن از امیال بشری و دقت در اعمال شریعت است. دوری از ابزار و ماده و روی اوردن به معنا، مقصد و توحید الهی است. دوری از طاغوت و رو آوردن به علم اسلامی مبتنی بر تفسیر انبیاء و اهل بیت (ع) ازهستی و اجرای دستورات و سبک زندگی اسلامی در تمام مراحل و مراتب قدرت است. این قدرت نرم دارای ویژگی های برازنده در پیشرفت جمهوری اسلامی است که در متن پژوهش به برخی از راهبردها و آثار آن اشاره شده است.

کلیدواژه ها

ایران، انقلاب اسلامیدین، قانون اساسی، انقلاب اسلامی، مراتب و مراحل قدرت نرم، پیشرفت، جمهوری اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.