پیوند علوم اسلامی با مدیریت پیشرفت در ایران روش تولید مفاهیم مدیریت پیشرفت از علوم اسلامی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدیریت و مهندسی پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: ICMPE01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 434
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین علی احمدی

استادیاروعضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت، ایران

چکیده

مدیریت پیشرفت مرکب از دو مفهوم مدیریت و پیشرفت است. علم مدیریت از علوم بین رشته ای است. حرکت سامان یافته برای رشد انسان، جامعه، علم و تکنولوژی را پیشرفت گویند. پیشرفت در همه زمینه ها لازم است. در ایران اسلامی پیشرفت بر اساس اسناد بالا دستی نظام شکل می گیرد. قانون اساسی جمهوری اسلامی، قوانین پیشرفت را مکلف به رعایت اسلام نمودهاست. پیشرفت نیاز به مفهوم سازی و مفهوم یابی دارد. برای تولید مفاهیم مدیریت پیشرفت باید از اسناد بالا دستی در ایران کمک گرفت. بر اساس اسناد بالا دستی مفاهیم پیشرفت به دو دسته: مفاهیم مندرج در قوانین موضوعه و مفاهیم غیر مندرجدر قوانین و مقررات تقسیم می شوند. برای تولید مفاهیم دسته دوم در اصل 167 قانون اساسی روش تولید مفاهیم طراحی شده است. این پژوهش بر اساس روش مندرج در اسناد جمهوری اسلامی ایران اقدام به شناسایی روش های تولید مفاهیم مدیریتدر حوزه پیشرفت نموده است. یکی از روش های تولید مفاهیم مدیریت، استفاده از سایر علوم ریشه دار در اسلام است. علوم اسلامی با سه مفهوم در این مقاله مطرح می شود و با بکارگیری تعریف اول از علوم اسلامی، سعی می شود آموزه های علوماسلامی شناسایی شود و برخی از آنها از باب نمونه در تولید مفاهیم مدیریتی سنجی شوند. بر اساس نتایج تحقیق، فلسفه، منطق،فقه، قواعد فقه، اصول فقه، اخلاق، عرفان، کلام، تفسیر، حدیث و درایه در تولید مفاهیم مدیریت در ایران تاثیرگذارند. تولید منطق مدیریت پیشرفت، فلسفه مدیریت پیشرفت، اخلاق مدیریت پیشرفت، روش تحقیق و متدولوژی مدیریت پیشرفت، عقایدمدیریت پیشرفت، احکام مدیریت پیشرفت برخی از خروجی های مورد انتظار تحقیق بوده است. این پژوهش بر اساس آموزه های شهید مطهری تنظیم شده است و کاربرد میدانی مفاهیم کارشناسی شده توسط خبره انقلاب اسلامی در علوم اسلامی متداول در تولید مفاهیم و روش شناسی مدیریت اسلامی در حوزه پیشرفت بکار گرفته شده است و به برخی آثار این کاربرداشاره شده است.

کلیدواژه ها

علوم اسلامی، مطهری، انقلاب اسلامی، مدیریت پیشرفت، مدل مفهومی، تولید علم بومی، علم و دین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.